More


  Obligațiile conducătorilor auto implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat doar pagube materiale

  =

   

  Având în vedere faptul că zilnic este apelat numărul unic de apeluri de urgențe 112 de către persoane care anunță producerea unui accident de circulație în urma căruia au rezultat doar pagube materiale, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare dorește să reamintească persoanelor implicate în astfel de evenimente obligațiile pe care aceștia le au în cazul producerii unor accidente cu pagube materiale.

  Astfel, articolul 79 din O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, precizează clar faptul că șoferii implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați:

  Să scoată imediat vehiculele în afara părții carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezența;
  Să se prezinte la unitatea de poliție competență pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
  De asemenea, de reamintit este și faptul că se exceptează de la obligațiile mai sus amintite:
  Conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condițiile legii;
  Conducătorul de vehicul care deține o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulație a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

  Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare îndrumă toți participanții la trafic să respecte normele rutiere, să manifeste o atitudine preventivă și desigur să apeleze numărul unic de apeluri de urgențe doar în cazul unor situații care impun și care reprezintă o urgență.

  Deoarece avem încredere în conducătorii auto că se pot purta pe șoselele din România, la fel cum se poartă în ţările pe care aceștia le vizitează, îi asigurăm că suntem în trafic pentru a-i proteja și a-i ajuta să ajungă în siguranță acolo unde își doresc.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img