More


  Voluntariat – resursă pentru comunitate 2018

  =

  La sediul centrului de zi al Asociației Stea a avut loc prima reuniune comună din acest an a ONG-urilor și instituțiilor sătmărene care derulează programe de voluntariat, în vederea pregătirii ediției cu numărul 3 a Festivalului Voluntariatului. Evenimentul, care începe să prindă tradiție în Satu Mare, urmărește să promoveze voluntariatul ca o adevărată valoare, oferindu-le tinerilor oportunități de a descoperi multiplele posibilități de dezvoltare personală prin voluntariat și activități de educație nonformală care există pe plan local și județean în diferite domenii: social, tineret, protecția mediului, ecoturism etc… Festivalul Voluntariatului este un eveniment public, prevăzut pentru data de 3 octombrie 2018 și va fi precedat de o amplă campanie de promovare a voluntariatului și a educației nonformale în unitățile școlare ce se va desfășura în perioada 17 – 29 septembrie în 10 licee sătmărene. Astfel tinerii din Satu Mare vor avea multiple ocazii să interacționeze cu promotorii programelor de voluntariat având posibilitatea să aleagă ceea ce li se potrivește cel mai bine în funcție de interese și aptitudini.

  Reprezentanții celor 12 organizații și instituții prezenți la întâlnirea de ieri au discutat despre strategia prin care tinerii vor fi sensibilizați să aprecieze voluntariatul la justa sa valoare de alternativă de dezvoltare personală accesibilă lor. Cunoștințele acumulate la școală și rezultatele bune la învățătură nu sunt suficiente pentru a asigura reușita în viață a tinerilor din ziua de azi. O serie de competențe cheie, vitale pentru succesul profesional, precum cele de leadearship, comunicare, lucru în echipă, negociere, și management de resurse, nu se dobândesc pe calea educației formale. Pentru a ajunge încrezători în sine, comunicativi, curajoși să-și pună ideile în practică, tinerii au nevoie de experiențe pozitive. Voluntariatul este o cale atât de simplă prin care ei pot să învețe în mod practic să devină oamenii de succes de mâine.
  Asociația Stea invită în continuare toate organizațiile și instituțiile care au oferte de voluntariat pentru tinerii sătmăreni și care încă nu și-au manifestat interesul de a participa la Festivalul Voluntariatului să se alăture echipei de pregătire. Acesta se dorește a fi un eveniment comun care pe de o parte să le ofere tinerilor cât mai multe alternative și pe de altă parte care să aibă un impact cât mai mare în direcția promovării voluntariatului.

  Aceste activități se desfășoară în cadrul proiectului de tineret „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2018” realizat de Asociația Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img