More


  Duminică a avut loc târnosirea bisericii Nașterea Maicii Domnului

  =

  Construită în anul 1944, biserica ortodoxă din Lechința cu hramul Nașterea Maicii Domnului a avut parte de o primă renovare serioasă. Preotul paroh Coroian Dan Augustin a reușit să renoveze atât interiorul, unde s-a repictat întreaga biserică și s-a amenajat altarul, cât și exteriorul.

  Târnosirea bisericii a fost făcută de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, episcopul Maramureșului și Sătmarului, însoțit de un sobor de preoți, printre care îi amintim pe protopopul de Oaș Pr. Malanca Marcel Ioan, fostul protopop de Oaș Pr. Feher Mihai, preotul paroh Coroian Dan Augustin.

  Cu ocazia acestui eveniment, s-a hotărât ca al doilea hram al bisericii, și anume cel al Sfântei și Cuvioase Parascheva, să fie sărbătorit în 14 octombrie drept omagiu adus primei biserici de lemn din Lechința construită în anul 1604 care avea acest hram și care în momentul de față se află în Muzeul Țării Oașului din Negrești-Oaș.


  La slujba de duminică, pe lângă credincioșii din Lechința au fost prezente o serie de personalități județene între care îi amintim pe vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Rus, viceprimarul orașului Satu Mare Adrian Albu, primarul comunei Călinești-Oaș Dinu Birtoc, primarul comunei Tarna Mare, Mariana-Monica Sobius, primarul comunei Gherța Mică Ioan Ciută, managerul Gazeta de Nord-Vest și Nord Vest TV Mircea Govor, oamenii de afaceri Gică Cârciu, Mihai Crișan, dar și omul de televiziune Radu Moraru, prezentatorul și managerul televiziunii Nașul TV.


  După slujba de târnosire, cei prezenți au fost invitați la o agapă creștinească.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img