More

    Trai pe datorie. Bunicii au împrumutat peste 10 milioane lei de la CARP. Chiar și pentru rechizite

    Dacă până nu demult sătmărenii au scos bani pentru diferite cheltuieli, acum, la cateva zile până la începerea școlii, bunicii împrumută bani pentru a cumpăra rechizite și haine noi nepoțeilor pentru școală. Peste 10 milioane de lei au împrumutat pensionarii sîtmăreni în acest an de la CARP.

    Cuantumul împrumuturilor s-a mărit

    Anul acesta la Casa de Ajuor Reciproc Satu Mare au fost 279 de înscrieri, în medie cam 50 membri pe lună, numărul celor care se înscriu crescând de la an la an și asta datorită faptului că facilitățile se înmulțesc. La pensionarii cu pensii mici conducerea CARP încearcă să ofere diferite facilități, un ajutor mai mare în sensul că nu se ia dobândă.

    “Ne așteptăm la un val de compensări la biletele de tratament, mulți alocă bani pentru încălzire, pentru lemne, combustibil pentru centrale. Ceea ce lumea nu știe este faptul că cuantumul împumuturilor s-a mărit până la 25 mii lei (250 milioane lei vechi) iar rambursarea împrumutului s-a mărit până la 30 de luni. Sunt membrii și din alte localități din afara județului Satu Mare, pentru că le convine să rămână la CARP Satu Mare pentru facilitățile care le sunt oferite aici. Rambursarea lor este prin mandat poștal. Membrii din afara județului sunt în jur de 240” a spus, pentru gazeta de Nord Vest, directorul CARP Satu Mare, Lucian Marișca.

    Împrumuturi și pentru concedii

    Vara aceasta, pensionarii sătmăreni au împrumutat bani pentru a merge în concediu cu copiii sau cu nepoții. Mai este o serie care se va termina prin data de 10-12 septembrie.

    “Au venit să-și ia împrumut, pe lângă pensia bunicică sau mai puțin bunicică, completează suma cu banii cei împumută de la CARP. Unii i-au bani de la noi pentru a cumpăra lemne pentru iarnă, deoarece sunt destul de scumpe, pentru diverse chieltuieli ale centralei, televizorului , izolare de bloc , cazuri și cazuri”, a mai adăugat Marișca.

    Mai mulți bani împrumutați
    Comparativ cu anul trecut în perioada verii, anul acesta s-au dat mai mulți bani.

    “Până în prezent am dat peste 10 milioane de lei și până la sfârșituil anului ne așteptăm la o fluctuație și mai mare. Chiar și zilele acestea vom da bani mulți pentru că începe școala, se vor scoate bani pentru rechizete”, a mai spus președintele CARP Satu Mare.

    La CARP se pot înscrie nu doar pensionarii ci și salariații. Începând din anul 2015 și până în prezent s-au înscris peste 700 de salariați.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE