More


  Au jucat în memoria lui Daniel Prodan!

  =

  Acum doi ani, pe 16 noiembrie fotbalul sătmărean și-a pierdut unul dintre cei mai reprezentativi jucători.

  Daniel Prodan se stingea brusc din viață la doar 44 ani răpus de un infarct…

  Fostul component al Generației de Aur n-a fost uitat de prietenii și foștii colegi de la Satu Mare .Iar la sfârșitul săptămânii trecute Paul Mihai și alți foști colegi de la Olimpia Satu Mare au organizat un turneu în memoria lui Didi.

  Un turneu care a adus la sala LPS patru echipe de copii născuți în 2009, Juniorul, Primavera, Il Calcio Satu Mare și Kinder Carei.


  A fost o sărbătoare a fotbalului, rezultatele nu au contat iar la final toate echipele au primit diplome pentru locul I iar copii mici suveniruri și medalii.

  S-a jucat în memoria lui Daniel Prodan, cel mai important fotbalist pe care l-a dat Sătmarul.

  Un fotbalist despre care părinții celo mici au depănat amintiri în tribună. De la golul superb marcat de Didi pentru Steaua în meciul cu Rangers din Liga Campionilor. Ori la campania de calificare pentru Mondialul fantastic din SUA 94. Cu debutul la Națională din acel ciudat meci 2-5 de la Kosice cu Ceho-Slovacia. Sunt amintirile pe care părinții de acum, adolescenții sau chiar copiii de atunci trebuie să le transmită mai departe acestor puști de la juniorul, Kinder, Il Calcio sau Primavera. Iar micii fotbaliști să-și dorească să –i calce pe urme sătmăreanului lui, Didi Prodan.


  ”Un Didi Prodan care ne a scos în stradă în 94 și pentru care am stat ore bune în fața blocului din Micro 16, acasă la el, de bucurie. Asta trebuie să ne amintim despre Didi!” a pomenit un tătic în tribune.

  După turneul copiilor, seara la baza Rania prietenii lui Didi s-au strâns la o miuță și la o poveste. În jurul expoziției de tricouri și poze pe care Didi le a strâns de alungul carierei.

  ”Le mulțumim copiilor, părinților și antrenorilor de la aceste cluburi pentru că au răspuns invitatiei noastre. Vom încerca mereu să-i ținem memoria vie lui Didi și să le transmitem copiilor din dragostea de fotbal și de viață pe care Didi le a avut.Vom merge pe 16 noiembrie la București împreună cu Ciprian. Și acolo familia organizează un turneu și foștii săi colegi de la Steaua și Națională se vor aduna pentru un meci demonstrativ…” ne-a spus Paul Mihai.

  Dumnezeu să te aibe în pază și să-ți dea odihnă veșnică, DIDI!

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img