More


  Sătmăreanul Viorel Chiorean, la Maratonul ”Centenarului”

  =

  Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, radioamatorii din județul Alba au organizat un maraton de 10 zile pentru a obține punctele necesare adjudecării diplomei jubiliare “The Great Union Award” (Diploma Marii Uniri). Indicativul acestui concurs a fost YR100U și a făcut parte din proiectul “Centenarul în eter”, care a mai cuprins indicativele YR0REX și YROMB, care au fost active pe parcursul anului în toate benzile și modurile de lucru, marcând alte evenimente importante din istoria României.

  Au participat peste 20 de radioamatori din toată țara, printre care și satmareanul Viorel Chiorean (indicative YO5OHC), antrenorul radioclubului sătmărean YO5KAW.

  Acest maraton a constat în realizarea de legături radio, mai exact trei la număr. Prin aceasta s-a dorit să se puncteze și din partea radioamatorilor ceea ce reprezintă Centenarul pentru fiecare dintre noi.

  Sigur că mulți termeni de aici ne sunt necunoscuți, dar mai trebuie să menționăm că în cifre, totul arată astfel: 22.164 de QSO-uri realizate, peste 1050 de diplome acordate și un total de peste 100 de participanți la concursul “Cupa Centenarului”.

  Totul s-a încheiat cu o întâlnire festivă, cu majoritatea participanților, desfășurată în decembrie, iar organizatorii au oferit participanților cu puncte o diplomă de onoare, „Centenarul in eter” – în semn de omagiu și prețuire pentru participarea activă, promovarea și sprijinirea proiectului radio, dar și diferite cadouri care să le amintească de colaborarea excelentă la această acțiune.

  Așadar, printre cei care au participat, se numără radioamatori din Satu Mare, Cluj-Napoca, Bacău, Vaslui, Brăila sau Vâlcea.  Lista cu participanții: YO3FWC (N2YO), YO4BKM, YO5BMT, YO5BXI , YO5CAY, YO5CEA, YO5CUQ, YO5DDD, YO5DHQ, YO5EI, YO5IP, YO5ODS, YO5OEW, YO5OIC, YO5OHC, YO5OHO, YO5OHT, YO5PCS, YO5PEH, YO5PHU, YO5PUR, YO5PVZ, YO5TP, YO7AYH, YO8CT, YO8RZJ, YO8SJR, YO8ST

  Iar la final, toți au promis să se revadă și să continue colaborarea, alături de urări de bine, Sărbători Fericite și, desigur,
  “La Mulți Ani, România!”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img