More


  ALARMĂ! BĂTĂI și FURTURI în ȘCOLILE sătmărene. Pază, ca INEXISTENTĂ

  =

  Chiar dacă nu sunt făcute publice nici de conducerile școlilor, nici de polițiști, în unitățile de învățământ au loc bătăi destul de frecvenbt între elevi, say între elevi și alte persoane.

  În ședința ATOP de astăzi, reprezentantul Inspectoratului Poliției Județene, comisar Viorel Orha, a prezentat o analiză privind asigurarea climatului de siguranță publică în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar în semestrul I al anului școlar 2018 – 2019.

  Potrivit acestuia, în primul semestru al acestui an școlar, în unitățile școlare de pe raza județului Satu Mare au fost sesizate opt infracțiuni, dintre care patru sunt infracțiuni de lovire sau alte violente, două infracțiuni de furt și o infracțiune de vătămare corporală din culpă.

  Demn de remarcat este faptul că toate aceste infracțiuni au avut loc în incinta unităților școlare.

  Nici nu ar trebui să ne mire foarte mult acest lucru dacă ținem cont de faptul că, potrivit aceluiași reprezentat IPJ, sin totalul celor 287 de unități de învățământ, 116 nu dispun de niciun fel de formă de pază umană sau de sisteme de supraveghere video. 28 dintre acestea sunt pe raza orașelor și 88 în mediul rural.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img