More  Anul 2018 a fost unul greu pentru jandarmeria sătmăreană

  Pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Satu Mare, anul 2018 areprezentat un an greu, încărcat cu misiuni, dar cu rezultate pozitive pe mai multe paliere. Colonelul Ovidiu – Adrian Popa, Inspectorul Şef al unităţii, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat sinteza principalelor rezultate obţinute de către structurile unităţii în anul 2018.

  Activitatea jandarmilor, în cifre
  În cifre, activitatea structurilor Jandarmeriei sătmărene este simplu de prezentat. Au fost executate un număr de 3.781 misiuni specifice la care s-au folosit 14969 jandarmi. Cele mai multe, 2.810 la număr, au fostmisiuni de menţinere a ordinii publice. De asemenea, au mai fost organizate 314 misiuni de asigurare a ordinii publice din care 16 manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, 12 acţiuni de restabilire a ordinii publice, 223 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii(A.N.P.A. Satu Mare, Direcţia Silvică Satu Mare, Biroul pentru Imigrări, I.S.C.T.R. Satu Mare, I.S.U. Satu Mare, I.T.M. Satu Mare, S.C. Transurban S.A.), opt acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale (S.C.C.O. Satu Mare, Biroul Teritorial D.I.I.C.O.T. Satu Mare şi D.G.A. Satu Mare) precum și 228 misiuni de verificare şi punere in aplicare a mandatelor de aducere.

  În anul 2018, la nivelul I.J.J. Satu Mare au fost constatate un număr de 183 fapte de natură penală, din care 17 constatate în mod independent şi 166 în comun cu Poliţia. În domeniul constatării contravenţiilor şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, personalul I.J.J. Satu Mare a constatat şi aplicat un număr de 2119 sancţiuni contravenţionale din care 1627 sunt amenzi, iar 492 sunt avertismente scrise. De asemennea, în anul 2018 au fost puse în executare 227 mandate de aducere emise de instanţe sau parchete.

  Resursele umane
  Din punct de vedere al resursei umane, în anul 2018 unitatea a pierdut prin trecere în rezervă 3 subofiţeri şi 1 personal contractual, dar unităţii i-au fost repartizaţi din şcolile de subofiţeri 8 tineri, au fost încadraţi direct 2 subofiţeri, au sosit prin transfer de la alte unităţi alţi 6 subofiţeri şi au mai fost încadrate 2 funcţii de personal contractual. Astfel s-a reuşit acoperirea deficitului de personal, crescând gradul de încadrare de la 87% la 91.47 %.

  În anul 2018, pentru rezultate deosebite în activitate 10 cadre militare (7 subofiţeri şi 3 ofiţeri) au fost avansaţi înaintea expirării stagiului minim în grad, iar 1 subofiţer a fost sancţionat pentru comiterea unei abateri disciplinare.

  Activitatea de recrutare a candidaţilor a fost una rodnică, fiind selecţionaţi pentru instituţiile militare de învăţământ 25 candidaţi, din care 7 candidaţi au fost declaraţi admişi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

  Din punct de vedere al mobilităţii, în anul 2018 unitatea a efectuat casarea a şase autovehicule din dotare, dar a primit patru autoturisme Dacia Duster şi un microbuz de transport efective 8+1 locuri, gradul de înzestrare fiind de aproximativ 65%.

  Obiective pentru 2019
  Pentru anul 2019 jandarmii sătmăreni și-au propus Creşterea performantei activităţilor operative, Creşterea operativităţii structurilor unităţii în scopul realizării unei reacţii adecvate în situaţii de stări excepţionale şi în situaţii de urgenţă şi Iniţierea demersurilor specifice, pentru înfiinţarea dispeceratului zonal de monitorizare la nivelul unităţii, în vederea trecerii treptate la executarea misiunii de pază şi protecţie prin procedeul de supraveghere şi intervenţie, la obiectivele din responsabilitate.

  ”Cu această ocazie dorim să le transmitem cetăţenilor, că vom acţiona în continuare pentru realizarea şi îndeplinirea tuturor direcţiilor de acţiune şi obiectivelor ce ne revin, dorind astfel să ne aducem contribuţia la asigurarea siguranţei cetăţenilor, paza şi protecţia obiectivelor, bunurilor şi valorilor precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de responsabilitate”, a declarat sșeful Jandarmeriei sătmărene.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE