More


  Dublă sărbătoare la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) “Laura”

  =

  La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o zi importantă, atât pentru DGASPC Satu Mare, cât și pentru întreaga comunitate locală. Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) “Laura” din subordinea Direcției a aniversat 15 ani de la înființarea sa.

  Eveniment emoționant
  Evenimentul de vineri, 11 ianuarie, la care a fost invitată și conducerea DGASPC a fost marcat printr-o mică întrunire, precum și prin activități adaptate gradului de abilitate a beneficiarilor instituției. A fost o sărbătoare frumoasă, desfășurată într-o atmosferă familială, unde cei prezenți au discutat despre trecutul și prezentul centrului, despre greutățile întâmpinate în decursul anilor, precum și la ora actuală, dar și despre rezultatele obținute.

  Majoritatea tinerilor asistați aici având un grad ridicat de handicap, în cazul lor nu ne putem aștepta la niște rezultate spectaculoase, dar angajații care îi îngrijesc sunt foarte atașați de ei și se bucură că le pot asigura un trai decent și fiecare mică evoluție spre o oarecare independență locomotorie o văd ca un succes important în munca lor.

  Aniversare frumoasă
  În aceeași zi a fost sărbătorită și o tânără din cadrul centrului, care tocmai vineri a împlinit 20 de ani. Aceasta a fost felicitată de toți oaspeții și s-a bucurat că atât de multă lume a venit la ziua ei. Gazdele și-au servit invitații cu bucate alese preparate de ele însele, iar punctul culminant al momentului festiv a fost, așa cum se obișnuiește peste tot, tortul aniversar, primit cu aplauze și un ”La mulți ani” cântat de toți angajații, tinerii și oaspeții împreună.

  În cadrul CRRPH “Laura” sunt îngrijiți 12 tineri cu dizabilități mentale și locomotorii severe multiple, nefiind capabili de o viață independetă. Fiind unul dintre foarte puținele centre rezidențiale destinate tinerilor dependenți de ajutor cu caracter permanent, importanța sa socială pentru întreaga comunitate sătmăreană este incontestabilă.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img