More


  GRAV. Epidemie de GRIPĂ, declarată OFICIAL în România. ȘCOLILE pot fi ÎNCHISE

  =

  Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

  Școlile pot fi închise

  Conform declarațiilor făcute de ministrul Sănătății, cele mai afectate zone sunt cele din sudul țării, în rest vorbim despre manifestări locale. Ea a amintit, de asemenea, condiţiile în care pot fi închise şcolile şi măsurile care urmează să fie luate, precum şi recomandările pentru populaţie.

  Astfel, Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că acolo unde absenteismul e peste 20% într-o clasă sau într-o şcoală (din cauza gripei – n.r.), inspectoratele şcolare pot lua decizia suspendarii cursurilor pe o perioadă limitată.

  Inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Călin Durla, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că la Satu Mare nu va fi luată nicio decizie de închidere a școlilor, fiind confirmate două cazuri de gripă și 17 viroze în rândurile elevilor sătmăreni. Mai mult decât atât, de luni e vacanță.

  Potrivit ministrului Sănătăţii, această formă de gripă are forme de manifestare uşoare şi medii.

  Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării, chiar dacă la intensităţi diferite. Vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări, dar că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii. Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie.

  54 de decese

  Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau şi de alte boli, alţi cinci pacienţi decedaţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiuni.

  13 cazuri la Satu Mare

  Într-o singură săptămână, 21-27 ianuarie, la nivelul județului Satu Mare au fost înregistrate 13 noi cazuri de gripă, potrivit raportării făcute de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, cu zece mai multe decât în săptămâna anterioară. Marea majoritate a acestor cazuri de gripă au fost înregistrate la copii și anume un caz la categoria zero – un an, șase cazuri la categoria 2-4 ani și două cazuri la categoria 5-15 ani. Totodată, au mai fost înregistrate două cazuri la adulți și două cazuri la persoanele de vârsta a treia.

  Toți pacienții diagnosticați cu gripă sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și se află sub o atentă supraveghere medicală.

  De asemenea, tot în aceeași perioadă au mai fost înregistrate aproape 500 de cazuri de viroze și peste 370 de pneumonii, marea lor majoritate la copii.

  Peste 30 de mii de doze de vaccin antigripal, distribuite în țară

  Sorina Pintea a declarat că Ministerul a comandat, suplimentar, 30.000 de doze de vaccinuri, care vor fi distribuite, începând de joi, către direcţiile de sănătate publică din ţară, care au solicitat acest lucru. Până la acest moment, peste un milion de persoane din grupele de risc s-au vaccinat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img