More

    Hipermarket din Satu Mare, amendat drastic de DSVSA

    Inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au continuat și în această săptămână acțiunile de verificare în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unități catering, baruri și chioșcuri alimentare din incinta unităților de învățământ din județ. DSVSA a desfășurat controale tematice specifice, cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, dar și a prevenirii răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.
    Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, din care 1 avertisment. Un hipermarket din municipiul Satu Mare a fost sancționat cu o amendă de 5.000 de lei, pentru nerespectarea normelor sanitare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare. De asemenea, un avertisment a primit Piața Agroalimentară Satu Mare pentru comercializarea directă către consumatorul final într-un spațiu neamenajat.
    În urma acțiunilor de verificare, în Piețele Agroalimentare din județul Satu Mare, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale, cantitatea de 39,1 kg carne de porc, în valoare de 977,5 lei. Cantitatea de carne a fost confiscată și dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE