More  MILIARDE de lei în CONTURI bancare. Este INCREDIBIL cine a reușit să adune atâta BĂNET

  Cu toate că se plâng de viața foarte grea din România, totuși sătmărenii au reușit să facă economii incredibile la bănci. Cuantumul total al depozitelor sătmărenilor la bănci este, potrivit Băncii Naționale a României, de aproape 3 miliarde de lei.

  Astfel, conform unei statistici ale Băncii Naționale a României, valoarea totală a economiilor sătmărenilor în conturile bancare era, la finele anului trecut, de 2,921 miliarde de lei, 194,5 milioane mai mult decât la finele anului 2017, când cuantumul acestor economii era de 2,727 miliarde lei.

  Astfel, 1,881 miliarde de lei reprezintă economiile sătmărenilor în lei (1.747 miliarde lei în 2017), în timp ce puțin peste un miliard de lei reprezintă economiile sătmărenilor în valută (979,5 milioane la finele anului 2017).

  Demn de remarcat este faptul că circa 90% din aceste economii sunt ale populației, doar aproximativ 10% reprezintă rezerve ale agenților economici în conturile bancare.

  Totodată, trebuie spus că aceste 3 miliarde de lei reprezintă doar o parte din economiile sătmărenilor. Mai sunt economii făcute prin investiții în imobiliare sau metale prețioase, însă cuantumul acestora este, practic, imposibil de aflat.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE