More


  Ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, întâlnire cu Subsecretarul general ONU

  =

  Ministrul Apărării, senatorul sătmărean Gabriel Leș, a avut recent o întâlnire foarte importantă cu Subsecretarul general al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix. Cu această ocazie, ministrul Gabriel Leș a reafirmat angajamentul României de a fi în continuare un partener important în cadrul organizaţiilor internaţionale din care face parte – ONU, NATO şi Uniunea Europeană.

  Întâlnirea, foarte importantă, de la Ministerul Apărării cu Subsecretarul general al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, s-a desfășurat în marja Reuniunii informale a miniştrilor apărării din statele UE ce are loc în aceste zile la Bucureşti, în prezenţa Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, şi a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg.

  Cu această ocazie, ministrul Apărării, Gabriel Leș, a mulțumit oficialului ONU și a reafirmat angajamentul României în structurile euro-atlantice.

  ”Am mulţumit oficialului ONU pentru participarea la reuniune şi am reafirmat angajamentul ţării noastre de a fi în continuare un partener important în cadrul organizaţiilor internaţionale din care face parte – ONU, NATO şi Uniunea Europeană.


  România este profund determinată în susţinerea rezolvării pe cale paşnică a tuturor crizelor cu care comunitatea internaţională se confruntă în această perioadă, aşa cum a făcut, de altfel, în cei 27 de ani în care a contribuit cu trupe la misiunile desfăşurate sub egida Naţiunilor Unite. Din anul 1991 şi până în prezent, circa 10.000 de militari români au luat parte la peste 25 de astfel de misiuni, în diferite zone ale globului”, a mai arătat ministrul Gabriel Leș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img