More


  O voce dedicată nemuririi codrenilor

  =

  Ana Holdiș Pop face parte din generația de aur a folclorului autentic românesc. Vocea ei inconfundabilă reprezintă pentru codreni o inestimabilă valoare culturală, prin intermediul căreia sunt scoase în evidență trăirile acestora nepieritoare, relevate în toată măreția lor prin cântec. Implicarea spirituală emoțională a interpretei Ana Holdiș Pop creează un efect binefăcător asupra ascultătorului. Zâmbetul ei senin și o strălucire aparte interioară sunt complementare cântecului codrenesc. Repertoriul ei este variat, complex și reprezentativ pentru felul de a fi al codrenilor. În simplitatea cuvintelor cântate există crâmpeie din trăirile acestor oameni binecuvântați de bunul Dumnezeu. Ana Holdiș Pop știe să dea valoarea prin cântec iubirii, dramelor, satiricului de fină substanță și inconfundabilului sentiment căruia noi românii îi spunem DOR.

  Ana Holdiș Pop dăruiește o părticică din sufletul ei pur, nealterat de ispitele lumești, în momentul celebrării artei de a interpreta un cântec codrenesc, o doină sau un cântec de bucurie plin de optimism și încurajare pentru semenii aflați în lupta pentru supraviețuire. Cântecele lui Ana Holdiș Pop sunt ca un medicamente pentru sufletele hărțuite de provocările și greutățile vieții. Cântecele lui Ana Holdiș Pop creează pentru codreni un loc de refugiu, de stâmpărare, de uitare prin veselia nepământeană, care se întrupează în cântecele lui Ana Holdiș Pop.

  Dincolo de orice fel de prejudecăți lumești, inerente existenței umane, Ana Holdiș Pop are simțul evaluării valorilor culturale codrenești. Știe să facă dintre valoare și nonvaloare. Este o luptătoare exigentă și obiectivă în vederea susținerii tinerilor, care au cu adevărat talent. Nu o dată, în mod detașat și nepărtinitor s-a implicat în vederea susținerilor tinerilor, care au bătut la poarta miraculoasă a folclorului românesc. Dincolo de aparițiile televizate, de înregistrările muzicale din marile studiouri de radio și televiziune din București și din alte orașe ale țării, Ana Holdiș Pop va rămâne pentru posteritate, dar și pentru cei care știu să aprecieze arta interpretativă și valorile autentice, un model excepțional, un sistem de referință pentru toți aceia, care vor să ajungă la performanța de a perpetua cântecele codrenești în spațiul mirific al zonelor etnofolclorice din nord-vestul țării.

  Consider că Ana Holdiș Pop este un adevărat filon de aur al folclorului românesc, o adevărată comoară inestimabilă, un izvor de înțelepciune, talent și dăruire sufletească, prin cântec, pentru generațiile nepieritoare ale codrenilor.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img