More


  OFICIAL. SPITAL NOU la Satu Mare. Unde va fi CONSTRUIT

  =

   

  La Satu Mare va fi construit practic un nou spital. Este vorba despre un nou corp de clădire ultramodern care va fi ridicat în curtea actualului Spital Județean (Nou).

  Proiectul a fost deja aprobat, astfel că, în cel mai scurt timp posibil se va trece la lucrările de construire efective.

  Noul corp de clădire va avea 6 etaje şi un etaj tehnologic cu heliport, cu o suprafață desfășurată totală a construcției de aproximativ 10.500 de metri pătrați.

  În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare, etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (neurologie, interne, oftalmologie) din Spitalul Vechi în locația principală a SJU, asigurarea unei locații adecvate şi sustenabile pentru heliportul din incinta spitalului.

  Prin acest proiect, Consiliul Județean Satu Mare va investi cele mai mari sume de bani în sănătate, din ultimii 50 de ani. Valoare totală a proiectului pentru partea română este de 11.466.929 Euro.

  Totodată, se mai află în stadiu de precontractare proiectul privind modernizarea, extinderea și dotarea Unitate de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, finnațat prin POR 2014-2020. Prin acest program Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare va fi extinsă cu 400 de metri pătrați, construiți pe două nivele.

  Astfel se va separa linia de primire urgențe pentru copii, iar unitatea va fi dotată cu computer tomograf de ultimă generație și alte aparaturi moderne. Valoarea proiectului este de 7.792.103 lei.

  Totodată, au mai fost realizate investiții în educație, turism, sport și altele.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img