More  Sătmăreanul Iosif Szepessy, reales vicepreședinte al German Bussines Club

  Sătmăreanul Iosif Szepessy a fost reales vicepreședinte al Asociației Germane de Industrie ”German Business Club” până în 2020. El a fost desemnat prin vot pentru a ocupa această funcție în cadrul Adunării Generale a acestui forum care s-a desfășurat luni, 28 ianuarie, la Budapesta. Iosif Szepessy a fost ales cu o majoritate covârșitoare de voturi în această funcție.

  Iosif Szepessy ocupă această funcție încă de la începutul anului 2018, când tot la Budapesta a fost ales. El a declarat, pentru Gazeta de Nord-Vest, că acest orga-nism coordonează investiţiile firmelor germane în Europa.
  ”Coordonăm firmele mari care investesc și în Ungaria, și în România, dar și în Austria. Din acest organism fac parte 250 de firme din Germania, dar și foarte multe firme din Austria și Elveția. Am fost ales cu 99,9% din voturi vicepreședinte împreună cu colegul meu, șeful de la firma AUDI Marco Reich”, a spus Iosif Szepessy.
  Sătmăreanul a mai declarat că rolul său în cadrul German Bussines Club este să țină legătura cu guvernele din România, Ungaria și Germania, dar și cu investitorii din aceste țări.
  ”Noi în fiecare lună organizăm simpozioane de anvergură, aducem profesori din America, dar şi din România, și ținem tot timpul legătura cu guvernele în care acționăm. Eu sunt pentru marketing internațional și țin legătura cu guvernele din România, Ungaria și Germania. Coordonăm și ajutăm în vederea dezvoltării relațiilor economice”, a mai spus sătmăreanul.
  Iosif Szepessy este un fost scrimer german de origine română, specializat pe spadă, laureat cu aur pe echipe la Campionatul Mondial de Scrimă din 1973 de la Göteborg. În 2014 a fost nominalizat la Gala laureaţilor sătmăreni şi a fost premiat de Consiliul Judeţean Satu Mare pentru performanţele sportive obţinute de-a lungul carierei sale, respectiv pentru faptul că şi în prezent este un adevărat ambasador al judeţului nostru în Germania.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE