More


  ȘEDINȚĂ. Consiliul Județean continuă investițiile în infrastructura rutieră și turistică a Sătmarului

  =

  Consiliul Județean Satu Mare continuă investițiile în infrastructura rutieră și cea turistică, după ce consilierii județeni și-au dat astăzi votul pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru mai multe obiective de investiții importante pentru județul Satu Mare. Întrunit în data de 30 ianuarie, în prima ședință ordinară a anului 2018, pe ordinea de zi au figurat 12 proiecte de hotărâre, toate fiind votate în unanimitate de aleșii județeni.

  Proiecte care vizează dezvoltarea

  Proiectul privind rectificarea bugetului general consolidat al Judeţului Satu Mare pe anul 2018, a fost primul punct de pe ordinea de zi și prevede regularizarea efectuată în urma unor modificări legislative.

  De asemenea, consilierii județeni și-au dat acordul pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici a 8 obiective de investiții vizând infrastructura rutieră și cea turistică. Odată cu această actualizare pot fi continuate investițiile în modernizarea drumurilor județene, prin fonduri PNDL și va putea fi realizată alimentarea cu apă potabilă a zonei Luna Șes și înmagazinarea apei printr-o acumulare permanentă pentru tunurile de zăpadă.

  Pentru că au fost respectate toate cerinţele impuse prin reglementările naţionale şi internaţionale în materie de analiză şi evaluare a zgomotului, consilierii județeni și-au dat girul și pentru planul de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului generat de traficul aeroportuar pe Aeroportul Internațional Satu Mare.

  Ultimele trei proiecte de pe ordinea de zi au vizat modificarea statului de funcții ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcției Generale de Evidență a Persoanelor și Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare.

  Consilierii care și-au pierdut funcția

  Tot în ședința de astăzi a Consiliului Județean s-a produs și un lucru mai puțin plăcut. Consilierii județeni Claudiu Ardelean, Alexandru Horvat și Constantin Frencz, care au părăsit PSD și s-au alăturat partidului Pro România și-au pierdut, oficial, mandatele. Ordinul prin care cei trei își pierd mandatele a fost emis de prefectul Darius Filip.
  PSD a stabilit și cine îi va înlocui.

  Locul celor trei va fi ocupat de fostul primar din Tășnad, Vasile Mitraşca, omul de afaceri Vasile Zah şi fostul primar al comunei Turţ, Ioan Ciupac. Deși era pregătită pentru ieri, numirea noilor consilieri, acest lucru a fost amânat pentru ședința următoare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img