More


  Unirea Principatelor Române, sărbătorită solemn la Satu Mare

  =

  Sărbătoare importantă pentru toți Românii. Ieri s-au împlinit 160 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 Ianuarie 1859) prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza domn al Moldovei şi Ţării Româneşti. Practic, așa a luat ființă România, ca stat național modern. Pentru a marca această sărbătoare, la Satu Mare au fost organizate o serie de evenimente.

  Prezență numeroasă
  Manifestările dedicate Micii Uniri de la Satu Mare s-au desfășurat în fața bustului lui Alexandru Ioan Cuza aflat chiar la intrarea în sediul Inspectoratului de Poliție Județean, situat pe strada Cuza Vodă. La evenimente au participat un număr destul de însemnat de oameni.

  Printre aceștia, pot fi amintiți deputatul Ioana Bran, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Radu Roca, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Florin Iura, prefectul Darius Filip, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul Kereskenyi Gabor, managerul Nord Vest TV și Gazeta de Nord-Vest, Mircea Govor, dar și reprezentanți ai partidelor politice, ai veteranilor de război sau cadrelor militare în rezervă, dar și simpli cetățeni.

  Depuneri de coroane
  După ce prefectul Darius Filip a trecut în revistă Garda de Onoare, tot el a dat citire mesajului transmis de primul ministru al României, Viorica Dăncilă. În continuare, după un scurt cuvânt despre importanța acestei zile, au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii, a Consiliului Județean, a Primăriei și a instituțiilor subordonate MAI și MApN.


  Apoi, au mai depus coroane de flori și partidele, și anume PSD, PNL, UDMR, respectiv Pro România, din partea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă, dar și din partea Colegiului Național ”Mihai Eminescu”.

  Defilare și Hora Unirii
  Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române, au continuat cu defilarea Gărzii de Onoare formată din militari, polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali.

  Evenimentele s-au încheiat cu Hora Unirii în care s-au prins toți cei prezenți.

  La Mulţi Ani, România!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img