More


  Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Monumentul Ostașului Român din Carei

  =

  Joi, 24 ianuarie 2019, de la ora 11.00, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei a avut loc un moment solemn cu ocazia împlinirii a 160 ani de la Unirea Principatelor Române, organizat de Direcţia de Cultură a Municipiului Carei. Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, apoi Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural a evocat semnificaţiile „Micii Uniri”, a urmat o slujbă de Te Deum, oficiată de preoţi din cadrul Protopopiatului Ortodox Român din Carei, după care au avut loc depuneri de coroane din partea instituţiilor publice, partidelor şi asociaţiilor.

  Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de reprezentanți ai cercurilor din cadrul Centrului Cultural Carei. Formația Magic Dance, coordonată de Raluca Păvăluc a prezentat un dans modern, folosind în coregrafie panglici tricolore, elevii Adriela Varga și Adrian Sabău au recitat două poezii, iar membri ai Ansamblului Folcloric Ceatăra, condus de prof. Adrian Pașca au interpretat un cântec patriotic.

  La finalul manifestării cei prezenți au întins tradiționala horă în fața monumentului.

  Tot joi, la Castelul Károlyi Carei, a fost deschisă expoziția „Județul Satu Mare – 100 de ani în 100 de imagini” , proiect inițiat de Consiliul Județean Satu Mare și derulat de Biblioteca Județeană Satu Mare cu sprijinul UAT-urilor din județ. În cadrul acestui proiect, Biblioteca Municipală Carei a organizat o expoziție cu fotografii reprezentative legate de orașul lor cu genericul „Mica Unire, primul pas spre Marea Unire” și a dedicat-o Centenarului Marii Uniri.

  Expoziția poate fi vizionată în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi în perioada 24-30 ianuarie 2019, conform programului de vizitare a castelului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img