More


  Andronescu: 55.000 de profesori vor fi formaţi în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale

  =

  Ministerul Educaţiei Naţionale derulează un proiect, din bugetul de stat, prin care sunt formaţi 55.000 de profesori, anunţă Ecaterina Andronescu, precizând că în acest moment au fost selectaţi cei 1.500 de formatori ai programului.

  „Profesorii în acest moment asigură programul de formare din resursele proprii. Cred că trebuie să dăm bani din buget pentru a asigura formarea continuă a dascălilor din bugetul ministerului. Avem acum proiectul «CRED» care asigură formarea a 55.000 de cadre didactice. Este un început”, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
  Andronescu spune că momentan a început procesul de selecţie a celor 1.500 de experţi din cadrul proiectului.
  Conform Ecaterinei Andronescu, programul CRED va fi implementat pentru o perioadă de doi ani din bugetul de stat.
  „Un lucru interesant este evaluarea profesorilor din zece în zece ani. Toţi profesorii susţin după un program de formare la disciplina pe care o predă şi celălalt în metodele noi de pedagogice. Ne gândim că o asemene abordare vom putea avea şi noi. Nu înseamnă că de mâine, nu înseamnă că profesorii să se teamă. E o idee, până va ajunge în lege, calea e lungă. (…) Un proces de evaluare trebuie să gândim indiferent că e modelul japonez sau altul pentru că în învăţământul superior îl avem şi constat că acest lucru ne-a motivat”, a explicat Ecaterina Andronescu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img