More


  CERTITUDINE. Sediu nou pentru Biblioteca Județeană. Parlamentul a alocat Consiliului Județean Satu Mare 12 milioane de lei

  =

  Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a anunţat ca Biblioteca Judeţeană va avea un sediu nou.

  Soluția cea mai rapidă și mai pragmatică

  După ce anul trecut, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a purtat numeroase discuții oficiale cu reprezentanți ai Ministerului Culturii și Ministerului Finanțelor, în ședința Camerelor reunite ale Parlamentului, care a avut loc joi, 14 februarie, prin articolul 44 din Legea Bugetului pe 2019, s-a aprobat suma de 12 milioane de lei pentru cumpărarea unei clădiri adecvate în care să își desfășoare activitatea Biblioteca Județeană Satu Mare. Banii vor fi alocați prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.

  “Cumpărarea unei clădiri este o cale mult mai rapidă, mai pragmatică pentru Consiliul Județean, în găsirea unei soluții definitive pentru locația Bibliotecii Județene. Construcția unei clădiri noi ar putea dura 4-5 ani, în timp ce prin cumpărarea unui sediu corespunzător – în cursul acestui an, vom economisi chiria lunară care, deși a fost redusă în luna decembrie 2018, la 10.000 de euro pe lună, este totuși este o chirie mare. Acei bani vor putea fi folosiți de acum înainte pentru o mai bună funcționare a instituției. În ceea ce privește noul sediu, vom face un studiu de piață, așteptăm ofertele și vom demara procedurile pentru derularea achiziției”, a declarat președintele Pataki Csaba.

  Criterii pentru noul sediu

  Viitorul sediu al Bibliotecii Județene trebuie să îndeplinească mai multe criterii prevăzute în Legea Bibliotecilor: să aibă o structură adecvată depozitării unui volum mare de cărți, spații adecvate pentru desfășurarea activității bibliotecarilor și a evenimentelor organizate de instituție.

  În prezent, Biblioteca Județeană Satu Mare găzduiește 430.000 de documente și are înscriși 7.540 de cititori.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img