More


  EXTRAORDINAR. Propunere INEDITĂ pentru LUNA ȘES. Despre ce e vorba

  =

  Salvamontiștii sătmăreni fac o propunere de-a dreptul ambițioasă și inedită. Este voirba despre amenajarea unui traseu turistic alpin în zona schiabilă a stațiunii Luna Șes. Este un demers ambițios care va da noi valențe de atracție și financiare domeniului schiabil.

  Luna Șes are probabil, cea mai frumoasă și spectaculoasă pârtie de schi din țară

  Propunerea a fost făcută de către președintele Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare, Alex Costin. Înainte de a motiva această propunere, șeful salvamontiștilor sătmăreni spune ccă accesul către Vf. Pietroasa prin Poiana Boroș (Triunghi Albastru) a fost degajat de arborii căzuți și este practicabil. Lucrările au fost coordonate de către pădurarii Ocolului Silvic Negrești Oaș carora le mulțumim pe această cale și efectuate de către salvamontiștii SPJ Salvamont Satu Mare.

  Apoi explică în ce context face propjunerea de a fi amenajat noul traseu turistic montan în zonă.

  ”Încă un proiect inedit al SPJ Salvamont prinde încet dar sigur contur și anume, punerea în valoare a zonei de freeride din golul alpin al Pietroasei, prin amenajarea unui traseu de legătură marcat dintre Izvor Pietroasa și Punct Belvedere, de la mijlocul pârtiei de schi. Este un demers ambițios care va da noi valențe de atracție și financiare domeniului schiabil Luna Șes. Multă lume se întreabă de ce atâta încredere și optimism pentru un proiect devenit aproape…un mit?! În fața cârcotașilor de meserie , am un singur argument,…pârtia de schi a fost profilată, si este foarte probabil, una din cele mai frumoase și spectaculoase pârti din țară!!, spune Alex Costin.

  2019, un an decesiv

  Totodată, șeful salvamontiștilor sătmăreni coinsideră că 2019 este un an decisiv pentru acest proiect, devenit aproape un mit!

  ”Este șansa celor care ne conduc, de-a rămâne în mentalul colectiv printr-o realizare de excepție, care va marca destine…sau de-a rămâne anonimi printre scripte! S-a realizat 2018 mai mult decât în ultimii cinci ani adunați laolaltă! Pentru a înțelege fenomenul trebuie să faci parte din el!”, mai spune acesta.

  De asemenea, Alex Costin este de părere că este foarte bine că nu s-a schiat încă din această iarnă la LUna Șes deoarece era prea pericolos.

  ”Personal am sperat la începerea activității în sezonul 18-19, dar am știut că există și factori care pot decide peste voința umană termenii de finalizare a investitiei, cum ar fi, capriciile vremii sau variabilele din geografia și structura zonei montane. Frustrații de meserie spun că s-a mai pierdut un an!…așa o fi…. și încă unul bun, dar să nu uităm că în tot răul este și un bine! Astfel , sub greutatea zăpezii căzute în acest an s-au prăbușit marea majoritate a arborilor care ar fi periclitat siguranța instalației de transport pe cablu, și implicit a schiorilor. Așadar…mai bine un sezon pierdut, decât un sezon cu victime!”, spune Alex Costin.

  Acesta nu a uitat să mulțumească lui Adam Boer, Mocan Adrian și Lișcă Nelu pentru efortul și activitatea depusă la întreținerea traseului turistic.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img