More


  FOTO. RESPECT. Ea este ASISTENTA de la UPU, demnă de tot RESPECTUL nostru. Un licăr de NORMALITATE prin PUTEREA EXEMPLULUI

  =

  În multitudinea de exemple negative venite din sistemul de sănătate național, în general, dar și cel sătmărean, în special, apar personaje care, prin comportamentul lor firesc, demn, își câștigă tot respectul nostru. Un astfel de caz este și cel al asistentei Lia, de la Urgențe, care prin compoprtamentul ei civilizat a determinat o sătmăreancă să-i mulțumească public. Merită, însă și aprecierile noastre. 

  Aprecieri, mulțumiri și respect

  Ajunsă cu probleme de sănătate la Urgențe, sătmăreanca Maria Monica a avut norocul să o găsească pe asistenta Lia. A rămas impresionată de asistentă, astfel că i-a făcut o fotografie pe ascuns și a postat-o pe contul său de facebook alături de următorul comentariu.

  ”Aceasta doamna asistent (cred) e un om deosebit. A trecut deja vreo patru pacienți pe la ea și cu toți a vorbit la fel de frumos. Un calm ieșit din comun. Atâta vă rog și haideți să dați un like și să distribuiți. Eu nicăieri nu am m ai văzut așa ceva.

  Există oameni meniți pentru această meserie și această doamnă o merită din plin pentru că omul când vine la spital nu vine din placere, vine cu o problemă și au nevoie de puțină înțelegere.

  Doamnă, din partea mea aveți tot respectul. Sunteți un om deosebit și în numele tuturor pacienților trecuți prin mâna dumneavostră un mare MULTUMESC!!!”.

  După ce această fotografie a devenit virală în mediul on-line sătmărean, au apărut și alte comentarii în același ton despre căldura asistentei, venite din partea pacienților, dar și din partea colegilor ei.

  ”Este, înainte de toate, un om deosebit. De când o cunosc eu pe Lia o știu un om de nădejde. Să fi om e lucru mare, să fi domn, e o întâmplare. Se poate scrie oare și de bine de cadrele medicale?”, este mesajul transmis de Rodica Ilban, asistentă la Spitalul Județean.

  Cine este asistenta Lia?

  Asistenta Lia a absolvit ”Colegiu Național”Doamna Stanca”, iar în 2003 a absolvit Școala Postliceală Sanitară de la Universitatea ”Vasile Goldiș”, filiala Satu Mare. Tot din 2003 a lucrat ca asistent medical la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, secția ORL.

  În urmă cu patru ani s-a transferat la Urgențe, unde activează și în prezent.

  Este căsătorită, soțul ei, la rândul său, fiind angrenat în salvarea de vieți și de bunuri, deoarece este angajat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare.

  Vorbește cald cu bolnavii

  Asistenta Lia a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că nu și-a impus să vorbească frumos cu pacienții ci acest lucru îl face pur și simplu natural.

  ”Nu mi-am impus niciodată să vorbesc într-un anume fel cu bolnavii. Mi se pare firesc să mă adresez bolnavilor cu politețe, pe un ton civilizat și cu căldură în vorbe. Ei nu ajung la Urgențe decât în cazuri grave. Și atunci au nevoie și de o vorbă bună. Dar repet, nu mi-am impus acest lucru. Pur și simplu mă adresez natural”, a declarat asistenta Lia.

  Pentru ceea ce face Lia, merită toate felicitările din partea noastră, a tuturor sătmărenilor. Sperăm ca Lia, prin puterea exemplului ei, să ajute la schimbarea în bine a atitudinii unor angajați din spitalele din România, nu numai din Satu Mare.

  Pentru simplu fapt că se comportă normal, Lia merită tot respectul și toată aprecierea noastră!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img