More


  GREVĂ la ELECTROLUX. Azi a fost de avertisment. Urmează GREVA GENERALĂ

  =

  Așa după cum a fost anunțat înainte, azi a fost grevă de avertisment la Electrolux. Muncitorii din schimburile unu și doi au oprit, fiecare, câte o oră muncă.

  Astfel că, între orele 13.50 și 15.50 niciun muncitor nu a muncit.Din din schimbul întâi au oprit munca cu o oră mai devreme, dar au stat în secții până la ora stabilită, în timp ce muncitorii din schimbul doi au intrat în secții confrom programului, dar au început munca cu o oră întârziere.

  Potrivit președintelui Sindicatului Liber !Samus” din Electrolux, Sorin Faur, în cursul zilei de mâine muncitorii vor fi chestionați despre eventualitatea declanșării unei greve generale. Dacă în urma acestui sondaj, jumătate plus unudintre angajați vor fi de acord, vor fi demarate demersurile pentru declanșarea grevei generale. Astfel, miercuri va fi notificată conducerea fabricii, după care vor urma două zile lucrpărtoare de posibile negocieri.Dacă nu se întâmplă nimic, atunci foarte probabil se va intra în grevă.

  ”Nimeni nu-și dorește declanșarea acestei greve, dar dacă cei din conducere nici măcar nu vor să discute cu noi, cu angajații, suntem nevoiți să folosim pârghiile legale pentru a determina conducerea ca măcar să ne cheme la negocieri”, a precizat Sorin Faur.

  Conflictul de muncă a fost declanșat din cauza faptului că, nici până acum, contractul colectiv de muncă nu a fost semnat din cauza unor neînțelegeri între muncitori și conducere. Astfel, sindicatul, în numele muncitorilor, a solicitat o creștere salarială de 620 de lei brut, adică circa 350 de lei net. Conducerea, în schimb a oferit doar o creștere salarială de 5% și un bonus de prezență de 150 de lei care poate fi pierdut, însă, chiar dacă muncitorul lipsește o zi chiar și din motive medicale.

  Sorin Faur a mai precizat că muncitorii sunt foarte nemulțumiți de conducerea fabricii Electrolux.

  ”Muncitorii sunt foarte nemulțumiți pentru că văd că cei din conducerea fabricii nu doresc să stingă acest conflict de muncă. De la început ei nu ne-au chemat la negocieri, nu au vrut să poarte discuții cu noi. Ei, cei din conducere, cred că angajații de la Electrolux sunt mult prea săraci ca să își permită să intre în grevă generală și să fie neplătiți pe zilele respective”, a precizat Sorin Faur.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img