More  INCREDIBIL dar ADEVĂRAT! Sătmarul va avea AUTOSTRADĂ

  Orașul și municipiul Satu Mare vor fi legate la o autostradă ce urmează a fi construită în România. Potrivit deputatului PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a precizat că Autostrada Nordului, care va lega Satu Mare de Suceava, a fost cuprinsă pe lista de proiecte ce vor fi finanțate cu prioritate de Guvern.

  315 km de autostradă

  Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil bugetului Ministerului Transporturilor (MT), care are o valoare de peste 13,125 miliarde de lei pentru acest an, cu 74,4% mai mult decât cel de anul trecut.

  Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, membră a Comisiei, a precizat că pe lista de autostrăzi și drumuri expres aflate în pregătire, investiții care urmează să fie demarate din fonduri europene și guvernamentale prin POIM se numără și Autostrada Nordului – drumul expres Petea – Satu Mare- Baia Mare și Autostrada Baia Mare – Dej- Bistrița – Vatra Dornei – Suceava și analiza de conexiune Cluj-Dej, pe o lungime de 315 km.

  De asemenea, printre obiectivele cuprinse în bugetul Ministerului Transporturilor din acest an se numără și reabilitarea/modernizarea DN 19 tronsonul Satu Mare – Livada și Baia Mare – Livada – Halmeu.

  Proiect strategic pentru județ

  În Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021, Ministerul Transporturilor spune că își dorește realizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului.

  “Elaborarea/completarea studiilor de fezabilitate pentru Drum expres/ Autostrada Nordului (Drum expres Petea – Satu Mare – Baia Mare și Autostrada Baia Mare – Dej – Bistrita – Vatra Dornei – Suceava și analiza conexiune Cluj – Dej),” se arată în documentele ministerului Transporturilor.

  Mai mult decât atât, pentru județul Satu Mare această autostradă este una de o importanță strategică. Odată ce această autostradă va fi dată în folosință va duce la dezvoltarea econimică și turistică a județului Satu Mare. Mai mult decât atât, prin intermediul acestei autrostrăzi, sătmărenii vor putea călători mai ușor și mai rapid în restul țării.

  Autostrada va ajunge la Petea unde va face conexiunea cu autostrada M4 din Ungaria.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE