More


  INEDIT! Sală de spectacole NOUĂ și MODERNĂ la Satu Mare. Unde și DE CINE ar urma să fie CONSTRUITĂ

  =


  O nouă sală de spectacole cu o capacitate de 120 de locuri ar urma să fie construită la Satu Mare dacă PUZ-ul, pentru care s-a depus deja documentația, va fi aprobat. Noua sală de specyacole ar urma să fie construit de Fundația Proscenium pe locul fostei sinagogi de pe strada Ham Janos.

  Fundația Proscenium, a depus la sediul Primăriei Satu Mare actele în vederea aleborării Planului urbanistic Zonal pentru construirea unei săli de spectacole pe locul fostei sinagogi din Satu Mare. Potrivit memroriului non-tehnic de pus de fundație, terenul pe care ar urma să fie construită sala de spectacole, în suprafață de 863 de mp, aparține Fundației Proscenium. În prezent, terenul este liber de construcții.

  ”Propunerile prin prezenta documentație au rol de a valorifica superior terenul studiat prin eliminarea disfuncționalităților, asigurarea funcționării organismului urban în prezent și o perspectivă previzibilă: dezvoltare durabilă. Obiectul prezentei documentații constituie elaborare PUZ în vederea edificării unei săli de spectacole. Terenul face parte, conform Planului Urbanistic General al municipiului Satu Mare, din zona centrală a municipiului Satu Mare parțial zone zona istorică protejată, parțial zonă de protecție a zonei istorice.
  Conform extrasului de carte funciară anexat, terenul studiat aparține Fundației Proscenium. Folosință actuală a terenului este de curți construcții iar destinația va fi tot de construcție.


  Se propune pe terenul studiat o sală de spectacole cu funcțiuni anexe. Sala de spectacol va avea o capacitate de 120 de locuri. Se dorește ca prin acest studiu să se stabilească reglementari specifice pentru o zona studiată asigurând-se corelarea dezvoltării urbanistice a zonei de influență respectiv integrarea în zone învecinate”, se arată în memoroil non-tehnic depus la Primărie de Fundația Proscenium.

  O dezbatere publică în acest sens va avea loc în data de 25 februarie, de la ora 12.00, în sala de ședințe a Primăriei Satu Mare. Cu această ocazie, cei interesați își vor putea spune punctul de vedere față de această viitoare posibilă investiției.

  Cine este Fundația Proscenium

  Fundația Proscenium funcționează pe lângă trupa de teatru Harag Gyorgy și trupa de teatru de păpuși Brighella. De aici putem trage concluzia că investiția ar fi, de fapt, o sală pentru spectacolele de teatru pentru cele două trupe.

  Scopurile fundației, conform http://www.harag.eu/ro/magunkrol/proscenium.html
  • Susținerea devoltării artei teatrale atât municipiul, cât și în județul Satu Mare, precum și în județele vecine.
  • Susținerea realizării spectacolelor de calitate.
  • Asigurarea suportului social realizatorilor spectacolelor.
  • Asigurarea suportului tehnic pentru buna desfășurare a activității.
  • Înființarea și acordarea premiilor și burselor pentru performanțe deosebite în activitatea teatrală.
  • Editarea, publicarea și răspândirea publicațiilor cu subiecte teatrale.
  Fundația a fost înregistrată la data de 30 mai 1997.

  Membrii fondatori:
  Béres Kovács József, antreprenor, director MULTI AREA S.A.
  Parászka Miklós, regizor, fostul director a trupei Harag György

  Membrii consiliului de administrație:
  Bessenyei István – președinte
  Stier Péter – vicepreședinte
  Méhes Kati – membru  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img