More


  ÎNFIORĂTOR!!! Ne SĂLBĂTICIM cu totul! VIOLENȚA EXTREMĂ, în creștere la Satu Mare

  =


  Semnal de alarmă tras de judecătorii sătmăreni în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de violență extremă soldate cu crimă înfăptuite, în ultimul an, pe raza județului Satu Mare. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, 19 februarie, cu ocazia prezentării bilanțului pe anul trecut al Tribunalului Satu Mare, la care au fost prezenți președintele Tribunalului, judecătorul Nilda Preda-Târnoveanu, dar și vicepreședintele Felix Mureșan Cardonel, președintele Secției Penale, judecătorul Remus Nemeș, a atras atenția asupra unui fenomen îngrijorător, menționând că au fost înregistrate tot mai multe cazuri de omor prin modalități de cruzime la nivelul județului Satu Mare.

  Zeci de mii de dosare soluționate

  În prima parte a întâlnirii cu presa, a fost prezentat bilanțul activității Tribunalului Satu mare și a judecătoriilor subordonate.

  Astfel, În cursul anul 2018, Tribunalul Satu Mare şi judecătoriile din circumscripţia acestuia au avut de soluţionat un număr de 35.247 dosare, din care 9.252 dosare aflate în stoc la finele anului 2017, iar 25.995 dosare nou înregistrate în cursul anului.

  Au fost soluţionate 27.284 dosare, rămânând nesoluţionate, la 31.12.2018, un număr de 7.963 dosare în care se includ şi cele 702 dosare sunt suspendate.

  Secţia Penală a avut în lucru un număr de 897 dosare de soluționat, în creştere față de cele 798 dosare din anul 2017 şi reprezintă 13% din volumul total de activitate al Tribunalului în anul 2018. Din totalul celor 897 dosare de soluționat ale secției, 605 dosare au fost dosare de fond şi 292 contestații.

  Secţia Penală a început activitatea în anul 2018 cu un stoc de 91 dosare, din care 78 dosare stoc în cauzele de fond și 13 dosare contestații. Pe rolul acestei secţii au fost înregistrate 806 dosare noi, din care 527 dosare noi de fond, și 279 dosare contestații.

  Secţia Penală a soluționat 799 dosare, fiind pronunţate astfel: 517 soluţii în fond și 282 soluţii în contestații. Secţia Penală a lăsat un stoc de dosare la 31.12.2018 de 98dosare, din care 88 dosare de fond nesoluţionate și 10 dosare contestații. Nu există dosare penale suspendate.

  Violență extremă în creștere

  La finalul conferinței de presă a fost atrasă atenția asupra unui fenomen îngrijorător, menționându-se faptul că au fost înregistrate tot mai multe cazuri de omor prin modalități de cruzime la nivelul județului Satu Mare.

  Judecătorii au declarat că acest fenomen este cu atât mai îngrijorător cu cât nu era deloc specific județului o astfel de activitate prin violență extremă.

  ”Îngrijorător este faptul că a crescut numărul cauzelor de violenţă extremă, numărul cauzele de omor, şi nu în oricare dintre forme, toate sunt cele mai grave, având în vedere că vizează suprimarea vieţii, valoarea fundamentală apărată de Constituţia României, însă faptul că acele cauze de omor s-au petrecut cu violenţă extremă, a două sau mai multe persoane prin modalităţi de cruzimi sau prin complicităţi sau participaţie multiple. Este îngrijorător pentru noi, este îngrijorător pentru comunitate pentru că nu era specific potenţialului crimogen al judeţului Satu Mare o astfel de reactivitate prin violenţă extremă. Să sperăm că nu va fi cazul să fie o repetabilitate şi în anul care vine”, spun judecătorii sătmăreni.

  Un alt fenomen îngrijorător în județ este cel legat de droguri. Pentru combaterea acestui fenomen, la Satu Mare au fost luate măsuri drastice, vizații fiind atât consumatorii cât mai ales traficanții.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img