More

  Ioana Bran: Am votat bugetul României pentru anul 2019!

  Bugetul României pe anul 2019 a fost votat în ședința camerelor reunite ale Parlamentului. La ședința respectivă a fost prezentă și deputatul PSD de Satu mare, Ioana Bran, care spune despre acest buget că Anul 2019 este anul investițiilor mari, a începutului reindustrializării țării, a refacerii industriei de apărare, a unor bugete-record alocate educației și sănătății.

  ”Am votat astăzi Legea bugetului! Anul 2019 este anul investițiilor mari, a începutului reindustrializării țării, a refacerii industriei de apărare, a unor bugete-record alocate educației și sănătății.

  49,65 miliarde lei, adică 4,86% din PIB, sunt alocați investițiilor. Cu 45% mai mult decât anul trecut.

  Au fost alocate sume importante dezvoltării economice a României, care ne vor ajuta să creștem capacitatea de prelucrare a resurselor noastre naturale. Export de resurse mai puțin și producție internă mai multă. Numărul locurilor de muncă va crește, produsele finite vor genera plus-valoare pe piața internă.

  Tot de o alocare-record beneficiază și comunitățile locale. Totalul sumelor este 47,9 miliarde lei, cu 19% mai mult decât în 2018. Important de precizat este faptul că impozitul pe venit colectat la bugetul de stat merge în proporție de 100% la bugetele locale. În cifre, sunt 22 miliarde lei, comparativ cu 15 miliarde lei anul trecut.

  Educația are cu 47% mai mulți bani decât anul trecut, de la 21 miliarde lei, la 30,8 miliarde lei. Salariile profesorilor cresc cu 25%, două milioane de copii vor primi rechizite, școlile intră în programe de renovare, iar clasele vor fi dotate modern.

  Am declarat sănătatea prioritate zero! Anul acesta, finanțarea este cu 6,1 miliarde mai mare ca anul trecut. Accentul cade, după majorările salariale din anul 2018, pe creșterea investițiilor în unitățile sanitare.

  Acestea sunt doar câteva repere ale unui buget coerent. Au fost câteva zile „de foc” în comisii și în plenul Parlamentului, opoziția ne-a atacat permanent, din păcate nu a fost un critic constructiv și nu a votat Legea bugetului. Legea a fost adoptată cu 275 voturi pentru, 122 – împotrivă, 2 abțineri.

  Implementarea Programului de guvernare continuă”, spune Ioana Bran.

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE