More


  Ministerul Transporturilor a alocat 60 de milioane lei pentru Centura Sătmarului

  =

  Pentru acest an, în bugetul Ministerului Transportului este prevăzută suma de 60 de milioane de lei ce va fi alocată lucărilor la Șoseaua de Ocolire a municipiului Satu Mare. Directorul CNAIR, Narcis Neaga, a dat asigurări că Șoseaua de Ocolire a municipiului Satu Mare va fi terminată în prima jumătate a anului 2020.

  Alocare însemnată pentru Satu Mare
  Bugetul Ministerului Transporturilor a crescut, anul acesta, cu circa 55%, la 11,6 miliarde de lei, bani care ar trebui să fie alocați către autostrăzi, poduri, rețele de cale ferată, dar și pentru studii de fezabilitate pentru variante de ocolire și drumuri de mare viteză. De asemenea, zeci de milioane de lei vor merge către Centura Sătmarului.

  Astfel, ministerul va aloca 62,7 milioane de lei pentru Varianta de Ocolire Timișoara, din Fondul de Coeziune, 60 de milioane de lei pentru Varianta de ocolire Satu Mare, 20 de milioane de lei pentru Varianta de ocolire Aleșd, 40 de milioane de lei pentru Varianta de ocolire Beiuș-Ștei, 20 de milioane de lei pentru Varianta de ocolire Bârlad și 15,7 milioane de lei pentru Autostrada Transilvania, sector Gilău – Borș, sectiunea 3A, din FEDR.

  Asigurări date de directorul CNAIR
  Prezent la Satu Mare chiar de 1 Decembrie şi invitat în studioul Nord Vest TV, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a dat asigurări că Șoseaua de Ocolire a municipiului Satu Mare va fi terminată în prima jumătate a anului 2020.

  ”Centura de ocolire a municipiului Satu Mare este un proiect evaluat undeva la 67 de milioane de euro fără TVA, adică o investiție semnificativă, pe o lungime de aproximativ 20 de km. Este mai mult decât necesară pentru Satu Mare. Din punctul meu de vedere, orice oraș merită o centură pentru a evita acea pierdere de timp în trafic. Centura municipiului Satu Mare se va finaliza, cu siguranță, undeva înainte de mijlocul anului 2020, pentru că este o lucrare de amploare. Nu mai există probleme de absolut nicio natură, nu mai există probleme de expropieri, Guvernul a dat bani pentru toate exproprierile, nu există probleme cu utilitățile. Constructorul nu trebuie să facă altceva decât să muncească. Cum muncește constructorul, este deja treaba noastră, a comapniei, ca să-l urmărim și să punem presiune pe el. Totodată, dacă constructorul sau oricine altcineva va spune că nu sunt bani pentru acest proiect, să știți că este o minciună. Pentru că bani sunt alocați, este vorba despre fonduri europene la care se adaugă contribuția Guvernului României. Deci, nu se pune problema finanțării acestei lucrări. Se pune doar problema seriozității constructorului”, a spus, la acea dată, Narcis Neaga.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img