More


  ACUZE! PNL NU A VOTAT majorarea ALOCAȚIILOR. Cine spune ASTA!

  =

  În candrul conferinței de presă care a avut loc astăzi la sediul PSD Satu Mare, ministrul Gabriel Leș i-a acuzat pe liberali că nu au votat majorarea alocațiilor pentru copii. Nevotând proiectul bugetului de stat pe 2019, nu și-au asumat nici amendamentul care prevedea majorarea alocațiilor copiilor de la 1 martie 2019:

  ”Majorarea alocațiilor de la 1 Martie – Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor printr-un amendament mult discutat la Legea bugetului. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute.

  Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE a îndreptat aceste lucruri și a emis o ordonanță de urgență care a reglementat corect majorările de alocații pentru copii: 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional.

  De asemenea, alocaţia va fi de 300 de lei şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani în cazul celor cu dizabilităţi. ​Important de precizat este că PNL și USR nu au votat proiectul bugetului de stat pe 2019, implicit nici amendamentul care prevedea majorarea alocațiilor copiilor de la 1 martie 2019 și fac doar declarații populiste ieftin”, a precizat Gabriel Leș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img