More


  MOBILIZARE!!! Șapte COPII, rămași sub CERUL LIBER, au nevoie de AJUTOR. Momente CUMPLITE

  =

   

  O familie cu șapte copii din Tătărești trece prin momente cumplite. Casa familiei a fost distrusă de un incendiu devastatator, iar cei șapte copii au rămas sub cerul liber. Ei au nevoie de ajutorul sătmărenilor. Un fost viceprimar de Satu Mare s-a implicat activ pentru a ajuta familia greu încercată.

  Incendiul care s-a produs sâmbătă dimineață de la un scurt circuit a distrus casa familiei din Tătărești, care are șapte opt copii, din care șapte minori.

  În total, zece persoane au rămas practic sub cerul liber. Au fost nevoiți să iasă în stradă doar cu ceea ce avea în acel moment pe ei: fără haine groase, fără încălțări, fără căciuli.

  Comunitatea din Tătărești, însă, s-a mobilizat si le-a asigurat membrilor familiei minimul necesar ca să treacă noaptea. În noaptea de sâmbătă spre duminică, dar și în această noapte, familia este adăpostita în fosta clădire a farmaciei din sat. Fetele mici înnoptează la preotul din sat.

  Fostul viceprimar al municipiului Satu Mare și fostul manager al Spitalului Județean, Marcela Papici, s-a implicat direct în a-i ajuta pe cei șape copilași și familia lor.

  ”Unei familii din Tătărești le-a ars casa! Șapte copii minori au rămas doar cu hainele de pe ei. Era noapte. A fost un scurtcircuit. Dacă tatăl nu se trezea, azi va scriam despre șapte copii care au murit. Au 2, 5, 10, 12, 14, 15 si 17 ani. Sunt vii dar… fără sansa sa mai aiba vreodata altă casă daca nu ai sa-i ajuți si tu!

  Ei sunt familia Kajtar din Tătărești cărora le-a ars casa! Locuiesc, provizoriu în farmacia dezafectată a localității. Deocamdata nu au curent si nici apa curentă. Condițiile sunt improprii de locuit.

  E nevoie de noi toți! Am vorbit cu părintele Libotean, preotul din Tătărești.

  N-au haine, încălțăminte, lenjerie, căciuli, mănuși. Nu pot ieși din casă. Nu pot merge la școala. Părintele îmi povestea cât de curată era casa familiei, că aveau prăjitură pe masa în preajma Crăciunului când i-a vizitat și cât de cuminți și cu bun simt sunt copiii.

  Cei care doriți sa întindeți o mână de ajutor, vă asteptăm. Orice e binevenit! E începutul unui drum lung și anevoios”, este mesajul Marcelei Papici.

  După părerea acesteia, soluția pe termen lung este cumpărarea unei case pentru cei șapte copilați.

  ”Soluția, pe termen lung, e sa ne mobilizam sa le cumpărăm o căsuță în Tatarasti. În acest sens, până acum s-au adunat 4200 lei de la credincioșii parohiei Sf Nicolae din Satu Mare. Plus 300 lei de la dl Radu.

  Dacă stiti o căsuță de vanzare sau de donat, în Tatarasti va rog sa ne anuntati. În cursul zilei de mâine vom deschide un cont unde se vor putea face donații. Degeaba vor avea munti de haine si de încălțări daca nu vor avea un acoperiș deasupra capului. Împreună putem ajuta aceste suflete!

  Daca 470 de persoane donează cate 100 de lei, adunam 10.000 Eur cu care putem cumpara o căsuță în Tatarasti. Ce zici? Pui o cărămidă la viitorul acestor copii? Sunt cuminți, sunt la scoala, invata bine. Si n-au nici o vina pentru ceea ce li s-a intamplat!”,

  Vă rog distribuiți sa ajungă mesajul la cât mai mulți oameni de bine!”, este mesajul mobilizator al Marcelei Papici.

  Cei care vor să dea o mână de ajutor o pot contacta pe Marcela Papici contul ei de Facebook la https://www.facebook.com/papici.marcela  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img