More


  „Păruiala” politică naște un haos premeditat!

  =

  Oricine a fost, este sau urmează să devină liderul unui partid puternic va fi „tras pe roata” condamnărilor politice haotice, nemiloase și cointeresate, fără să se mai țină seama de voința poporului manifestată în alegeri. Oare, de ce doresc anumiți politicieni, care au o anumită orientare, să dezintegreze partidele puternice și liderii lor ? “Hienele” se înfruptă din aceste scandaluri politice publice defăimătoare, stau la pândă, iar cei care “ dau mai mult” au șansa să fie olecuță protejați în spațiul public. Dezlănțuirile politice capătă accente de dictatură modernă în România ? Oare, cum ar arăta România doar cu micile partide, care s-au specializat în proteste de stradă ? De unde ar scoate bani aceste partide, și cu ce preț, pentru a putea guverna România cu prieteni externi împovărați de interese ascunse ?

  Cu câtă îndârjire și vehemență luptă politicienii „fanatici” în aceste zile, pe „baricadele ilegale”, create de dumnealor în spațiul public. Nimeni nu așteaptă ca problemele juridice să fie dezbătute în Parlamentul României, în special în Camera Deputaților. Este un fel de bucurie, de plăcere, de refulare pentru unii să asiste mereu la certuri și scandaluri politice publice, garnisite cu celebrele „proteste de stradă”. Poate se va înființa în România, pentru prima dată în lume, firma PROTESTUL DE STRADĂ SRL. Politizarea instituțiilor publice le conferă „protestatarilor” posibilitatea să acționeze în vederea blocării acestora, chiar dacă „obiectul de activitate” nu are nimic de-a face cu interesele politice ale actorilor implicați în ofensive defăimătoare și demolatoare. Cu orice preț se dorește o „schimbare” în societatea românească, dar nu se întrevăd niciun fel de perspective prospere pentru poporul român, propuse de „schimbătorii de viteze”. Starea de tensiune creată la nivel național este preluată de oamenii din popor, iar irascibilitatea și nervozitatea le întâlnim în viața de zi cu zi a românilor. Crearea unor tensiuni false derutează oamenii simpli, iar neîncrederea în clasa politică se repercutează asupra capacității de decizie aferentă viitoarelor alegeri electorale.

  Ce s-a schimbat în ultimii ani în Parlamentul României sub presiunea străzii ? Ce a câștigat România sau cine a câștigat din această „păruială politică” creată de politicienii care au avut și au misiunea să creeze discordie și instabilitate în timpul unei guvernări? Partidul e unul, iar membrul de partid e altceva. Confruntările politice bazate pe schimbul de idei sunt constructive, iar procesele juridice intentate unor lideri politici sunt cu totul și cu totul altceva.

  Atacurile vehemente adresate unui partid sau unor alianțe ne duc cu gândul la un exclusivism greu de imaginat într-o democrație sănătoasă. Care sunt cauzele acestui tip de vehemență politică, pentru că ele nu sunt precizate suficient de bine în timpul declarațiilor de presă incendiare ? Nicio clipă n-am asistat la dialoguri politice menite să ducă la descongestionarea tensiunilor existente între anumite partide politice sau, mai precis, între anumiți lideri politici. Există lideri politici, care se acuză unii pe alții, în timp ce fiecare dintre ei, acolo, în „sânul partidului”, dețin suspremația și niciun membru de partid nu prea are voie să comenteze, să spună ceva constructiv despre „strategia de luptă” pe care o aplică Șeful.
  Degeaba ar câștiga Puterea alte partide…pentru că mediocritatea lor ar accentua și mai mult criza politică din România. Există politicieni inteligenți, dar, vorba aceea, „cu o floare nu se face primăvară!”. A, încă ceva…Zicea zilele trecute o bunicuță:”Maică, ce mai vor ăștia !? Ne-au dat pensii și salarii mai mari! De ce se tot ceartă? Ce mai vor ?…”.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img