More


  Peste 630 de participanți la cursurile organizate de AJOFM Satu Mare în 2018

  =

  În anul 2018, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a cuprins în programe de formare profesională organizate prin intermediul Centrelor Regionale de Formare a Adulților Cluj, Mureș și Vâlcea și prin furnizorii de servicii 630 persoane. Din cele 630 de persoane cuprinse la cursuri ,388 provin din mediul rural, 2 persoane sunt cu handicap,7 persoane sunt de etnie romă, 29 persoane sunt șomeri de lungă durata și 204 persoane provin din mediul urban, precizează directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan.

  Au fost organizate 38 de cursuri de formare profesională în meseriile:agent de securitate(2); bucătar(3); coafor (1); contabil (2), competențe antreprenoriale (3), competențe informatice(4), electrician în construcții (1), lucrător în cultura plantelor(5), lucrător în comerț(3), lucrător calificat în creșterea animalelor (1), lucrător în structuri pentru construcții (3), lucrător în tâmplărie (2), infirmieră (1), îngrijitori bătrâni (2), inspector/ referent resurse umane (1), instalator instalații tehnico – sanitare și de gaze (1) și manichiurist – pedichiurist (3).

  Accesul la programele de formare profesională se face în urma activității de informare și consiliere profesională sau de mediere. Cursurile pentru șomeri au fost gratuite și s-au desfăsurat în județul Satu Mare,iar finanțarea lor s-a făcut din bugetul asigurărilor pentru șomaj, mai spune Simona Derșidan.

  Numărul total al absolvenților de cursuri de formare profesională care s-au angajat în anul 2018 a fost de 317 persoane.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img