More


  DEZVĂLUIRI! PRIMA zi de GREVĂ la ELECTROLUX. Condiții INCREDIBILE în care se desfășoară CONFLICTUL

  =

  Mâine se anunță primna zi de grevă la fabrica Electrolux din Satu Mare. Este de fapt o grevă de avertisment de două ore organizată în așa fel încât să cuprindă ambele schimburi. Muncitorii sunt nemulțumiți de faptul că cei din conducerea fabricii refuză să acorde o majorare salarială de doi lei pe oră,. în timp ce acțiunile firmei Electrolux sunt în continuă creștere.

  Două ore de avertisment

  Conducerea fabricii a dat în judecată Sindicatul Liber ”Samus ” din Electrolux, însă judecătorul sindical a respins acest demers. Astfel că, acum, majoritatea muncitorilor au fost de acord ca luni, 25 februarie, între orele 13.50 și 15.50, să declanșeze o grevă de avertisment de două ore.

  Președintele Sindicatului Liber ”Samus” din Electrolux, Sorin Faur, a precizat că muncitorii sunt foarte nemulțumiți de conducerea fabricii Electrolux.

  ”Muncitorii sunt foarte nemulțumiți pentru că văd că cei din conducerea fabricii nu doresc să stingă acest conflict de muncă. De la început ei nu ne-au chemat la negocieri, nu au vrut să poarte discuții cu noi. Ei, cei din conducere, cred că angajații de la Electrolux sunt mult prea săraci ca să își permită să intre în grevă generală și să fie neplătiți pe zilele respective”, a precizat Sorin Faur.

  Mâine după-amiază, muncitorii vor fi chestionați din nou despre declanșarea grevei generale, iar dacă nu survin modificări, vinerea viitoare, pe 1 Martie, chiar de Mărțișor, va fi declanșată greva generală pe o perioadă nelimitată.

  Lux la Electrolux

  Acțiunile de protest alew fabricii din Satu Mare survin în timp ce acţiunile Electrolux au înregistrat recent cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni, după ce compania suedeză şi-a anunţat intenţia de a diviza cea mai profitabilă afacere a sa, iar câştigurile au depăşit estimările, transmit MarketWatch şi Reuters, potrivit agerpres.ro. Acţiunile Electrolux au urcat cu aproape 10%, la 234,8 coroane suedeze, cel mai ridicat nivel din mai 2018.

  Divizia de produse profesionale este cea mai profitabilă parte a Electrolux, iar anul trecut a raportat un profit operaţional de 1,1 miliarde de coroane suedeze (121,54 milioane de dolari) şi o marjă de profit de 13,1%, mult peste marja de profit de 5,4% înregistrată la nivelul grupului suedez.

  Producătorul brandurilor Electrolux, Frigidaire, AEG şi Anova şi-a majorat profitabilitatea în ultimii doi ani printr-o îmbunătăţire a eficienţei şi renunţarea la produsele cu marjă scăzută de profit. Dar în ultimele trimestre compania suedeză s-a confruntat cu majorarea costurilor cu materiile prime, în special la oţel, ceea ce pune sub presiune marjele de profit.

   

  Recent, Electrolux a raportat un profit operaţional de 1,96 miliarde de coroane suedeze, peste estimările analiştilor intervievaţi de Reuters – 1,85 miliarde. Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

  Mai mult decât atât, Electrolux are multe comenzi în această perioadă, astfel că oprirea producției ar însemna pierderi importante pentru companie. Rămâne de văzut dacă patronatul își asuma aceste pierderi în eventualitatea unei greve generale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img