More


  Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Satu Mare

  =

  La sfârșitul lunii ianuarie în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare erau înregistrați 3905 șomeri (din care 1660 femei), rata șomajului fiind de 2,64 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,60%, în luna ianuarie acest indicator este în creștere cu 0,04 puncte procentuale.

  Din totalul de 3905 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Satu Mare, 627 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 3278 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 3124 șomeri provin din mediul rural și 781 sunt din mediul urban.

  Șomerii cu studii primare și fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Satu Mare 56,29 %, urmat de cei cu studii gimnaziale (26,79 %), iar 7,61 % au absolvit învățământ profesional. Șomerii cu nivel de instruire liceal reprezintă 7,04 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 2,02 %.

  Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2180 persoane foarte greu ocupabile, 1625 greu ocupabile, 48 mediu ocupabile, iar 52 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM.

  Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Satu Mare sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Satu Mare la adresa www.satumare.anofm.ro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img