More


  Un mărțișor pentru reînvierea Iubirii!

  =

  Buchetele de ghiocei sunt sufletele strălucitoare ale îndrăgostiților blagosloviți cu fascinanta atracție irezistibilă a sferelor grecești sau cu sulița dulce și-amețitoare a nemuritorului Cupidon. Nemaipomenit de nevinovată e iubirea desprinsă din extazul Dorului neprihănit, cuprinsă într-un mirific mărțișor poleit cu magia dăruirii necondiționate. Dincolo de lumea materială mai există povești de iubire copleșite de bucuria nemăsurată a mărțișoarelor, care renasc în fiecare primăvară și în pământul fertil al declarațiilor de dragoste nevinovate. Sufletele alese ale Iubirii sunt înaripate cu milioane și milioane de mărțișoare desprinse din trupul Dragostei divine. Fiecare mărțișor poartă în el emoții nespuse și gânduri poleite cu Lumina aceea angelică diafană, care cuprinde sufletele hăituite de durerile lumii.

  Pe tărâmul Mărțișoarelor e liniște și pace, iar îndrăgostiții valsează nestingheriți pe muzica celestă, netulburați de niciun gând de răutate. Ziua de Mărțișor este ca un sanctuar plin de florile iubirii adevărate, în care pot intra cu trupurile translucide, dematerializate, doar îndrăgostiții îmbrăcați în haina strălucitoare a nemuritoarei Sincerități. Cine a primit darurile neprețuite ale iubirii originare a gustat și din apa cristalină, vie, a mult râvnitei Fericiri pământene. Mărțișorul are în armonia lui interioară o baghetă magică, neprețuită, prin intermediul căreia, cei care dăruiesc sau primesc un mărțișor, sunt cuprinși de vraja desprinderii din tenebroasele trăiri materiale. Momentul plin de emoții, în care dăruiești sau primești un mărțișor, este desprins parcă dintr-o lume plină de dominația grațioasă a florilor, care te întâmpină cu parfumuri slobozite în lumea pământeană din Grădinile nevăzute primordiale.

  Mărțișorul este asemenea unui cavaler maiestuos îmbrăcat în petalele albe și roșii ale Dăruirii și Împăcării. Nicio umbră de supărare nu se întrevede pe chipul sincer și gingaș al unui Mărțișor. El, prin intermediul unei chei miraculoase, poate să redeschidă generoasele porți ale Împăcării și ale Iertării pentru îndrăgostiții care din cine știe ce pricini mărunte, ridicole, au fost exilați în ținuturile de gheață și suferință ale Despărțirii. Nemaipomenite sunt aceste împăcări, botezate cu lacrimi de fericire și regăsire pe pământul dătător de viață al primăverii renăscute în chip miraculos pe planeta NOI DOI.

  Mărțișorul poate fi și deschizătorul de drumuri spre prima iubire sau cererea în căsătorie. Poate să fie antidotul împotriva nemiloasei Timidității, prezentă de-a lungul vremii în mintea tinerilor, care au gustat pentru prima dată din cupa primului fior irezistibil al iubirii adolescenței, cu „fluturași în stomac” . Mărțișorul poate să-i încurajeze pe noii îndrăgostiți, cuprinși de imposibilitatea de a le spune fetelor cât de mult le iubesc, de mai multă vreme, în tăcere. Mărțișorul poate să vorbească în locul lor, poate să imagineze punți de legătură împletite cu nenumărate flori desprinse din noile trupuri nevăzute ale iubirii pure. Mărțișorul învingător poate deveni, de ce nu?, martorul extrem de discret al primului sărut, care nu se uită niciodată ! Feeria îi va cuprinde în brațele ei pe noii îndrăgostiți, iar iubirea lor curată va fi pecetluită de puterile magice ale Mărțișorului dătător de iubire și Neuitare.

  Mărțișorul consolidează temeliile trainice ale iubirilor constante, încoronate cu zâmbetele copiilor, care poartă în dreptul inimii simbolurile purității desprinse din bucuria Zilei de 1 Martie. Mărțișorul este și un actor de comedie, care știe să stârnească zâmbete pe fețele cuprinse de tristețe, de așteptare și reînviere a iubirii interioare amorțită de furtunile iernii cotidiene. Un mărțișor, la prima vedere neînsemnat, este o carte magnifică în care fiecare ființă iubită poate vedea, poate citi gândurile ființei nobile, care se încumetă să dăruiască ființei iubite această nestemată a renașterii iubirii interioare nepieritoare.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img