More


  VIDEO.VOTAT! Denumirea Școlii 10 a fost schimbată în Rakoczi Ferenc

  =

  Îmcepând de astăzi, Școala Gimnazială nr. 10 va avea o nouă denumire: Școala Gimnazială ”Rakolczi Ferenc”. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în ședința de ieri a Consiliului local.

  Dezbateri și contre

  Cel mai disputat proiect de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local satu Mare de ieri a fost cel referitor la schimbarea numelui Școlii Gimnaziale 10, în Școala Gimnazială ”Rakolczi Ferenc”.

  Cel mai vehement dintre toți a fost consilierul local PSD, Ciprian Crăciun, care nu înțelege de ce trebuie schimbat numele școlii.

  ”Vor fi mai învățați elevii acestei școli, vor fi profesori mai buni, școala va avea un renume mai bun? Nu văd de ce trebuie să schimbăm numele școlii”, a spus Ciprian Crăciun.

  Acesta a mai precizat că nici procedura de schimbare a denumirii școlii nu a fost respectată în totalitate.

  Răspunzând acestei intervenții, consilierul UDMR, Peter Stier, care a precizat că sunt mai multe școli atât în Ungaria cât și în Ucraina care poartă această denumire, și că împreună se pot asocia pentru elaborarea unor proiecte cu finanțare europeană.

  De asemenea, primarul Kereskenyi Gabor a arătat că toți părinții care au copii la această școală au fost chestionați față de această problemă și 550 dintre părinții elevilor au votat pentru schimbarea numelui și 150 dintre ei au votat împotrivă.

  Cum s-a votat

  În cele din urmă, după mai multe luări de cuvânt, s-a trecut la vot. Toți consilerii UDMR, PNL și ALDE prezenți, precum și doi consilieri PSD au votat pentru schimbarea numelui școlii.

  De asemenea, trei consilieri de la PSD s-au abținut, în timp ce doi au votat împotrivă.

  Alte proiecte aprobate

  Tot în ședința de ieri a Consiliului Local a fost aprobată și atribuirea numelui de ”Mihai Raicu” trupei Secției Române a Teatrului de Nord Satu Mare, în ciuda faptului că cei de la PSD s-au abținut.

  De asemenea, a mai fost aprobat, fără probleme, proiectul de hotărâre privind stabilirea componenței echipei mobile pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică la nivelul municipiului Satu Mare, dar și cel referitor la modificarea Anexei nr. 1 la HCL 333/20.12.2018 privind aprobarea unor tarife distincte aplicate beneficiarilor serviciului de salubrizare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img