More


  Ziua Protecție Civile, marcată solemn la ISU Satu Mare

  =

  În data 28 februarie 2019 se împlinesc 86 de ani de când există primul document scris referitor la organizarea protecţiei civile în România (Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933).

  Ziua Naţională a Protecţiei Civile în acest an a fost marcată printr-o serie de manifestări şi activităţi organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ”al judeţului Satu Mare: lecții deschise, concursuri şi întreceri sportive pe plan local între subunităţile inspectoratului şi între unitățile teritoriale MAI ”Cupa Protecţiei Civile 2019” la: tenis de masă, şah și tenis cu piciorul. S-a organizat Ziua Porţilor Deschise la sediul inspectoratului şi subunităţile din Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad şi Turţ, unde vizitatorilor le-au fost prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre natural, modul de folosire al acestora şi regulile de comportare pe timpul şi după producerea unui dezastru.

  Începând cu ora 11:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”al judeţului Satu Mare a desfăşurat o activitate festivă la sediul unității, unde s-a relizat o prezentare a istoricului și semnificației acestei zile, dar și a două dintre misiunile de amploare executate de la nivel județean, respectiv național, au fost premiați câștigătorii concursurilor sportive organizate în cadrul Cupei Protecției Civile 2019 și au fost avansați în grad înainte de termen 4 cadre, care s-au remarcat în activitatea specifică.

  Astfel, cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecției Civile au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, la gradul de căpitan, Laura Camelia Socaci; la gradul de plutonier adjutant șef Ioan-Ștefan Andreica, iar la gradul de plutonier adjutant Daniel Horotan și Baraszu Szabolcs.

  Protecţia Civilă a luat fiinţă ca urmare a necesităţii protejării oamenilor, dar şi a valorilor materiale şi spirituale. Protecția civilă este concepută și trebuie să intervină în situațiile de excepție în privința gravității și amploarei, denumite generic situații de urgență civilă. În gestionarea situațiilor de urgență civilă, protecția civilă acționează, după caz, în cooperare cu celelalte structuri din organica ministerului, cu alte elemente ale sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, cu organele administrației publice centrale sau locale, cu organisme internaționale, structuri similare din alte țări.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img