More


  Adio, părinte Gheorghe Şteţ!

  - Advertisement -

  Printre personalităţile marcante din Protopopiatul Carei, a fost şi va rămâne distinsul preot paroh al Bisericii Ortodoxe din localitatea Chegea, preotul Gheorghe Şteţ.


  Cu o activitate teologică deosebit de rodnică și densă, concretizată cu activităţi care i-au făcut pe credincioşi mai buni, mai trainici şi mai umani, Gheorghe Şteţ rămâne, în sufletul nostru, omul cu diverse şi importante preocupări obşteşti, ce întregesc portretul intelectual al acestui cărturar ardelean, pentru care teologia ortodoxă despre care protopopul Marian Crainic spunea că “ştiinţa e putere”, iar această putere trebuie să pătrundă în popor.

  În zona aceea s-au dis-tins prin activitate teologică deosebită, alături de Gheorghe Şteţ (Dumnezeu să-l odihnească în Pacea Sa!), Butcovan Lucian, Buzura Ioan, Oneţ Mircea, Vasile Perşe, Turău Ştefan, Pintea Gheorghe, Micle Ioan şi mulţi alţii, pe care i-am cunoscut în emisiunile televizate “Glasul bisericii”.

  Cu toţii suntem alături de familia îndurerată a preotului Gheorghe Şteţ, în aceste grele încercări ale vieţii! Sigur, cuvintele, trăirile noastre sufleteşti, pornite cu amărăciunea pierderii unui om care toată viaţa a adus cu el lumină pentru cei mulţi, rămân ca o amprentă lăsată pentru totdea-una!

  Preotul Gheorghe Şteţ nu va putea fi uitat de comunitatea din Chegea, credincioşii îndatoraţi preotului lor care i-a slujit cu atâta credinţă, cu dăruire şi respect!

  Şi pentru noi, NVTV, pierderea unui astfel de om, cum a fost Gheorghe Şteţ, înseamnă mult şi… regretăm că nu mai putem vorbi despre el decât la timpul trecut!

  Preotul din Chegea a fost interpretul credincioşilor, transmiţând familiilor de acolo, mereu, sincerele sfaturi bune în creşterea copiilor, în convieţuire şi viaţă liniştită, în pace, înţelegere şi bunăvoie!


  Ca realizator al emisiunii “Glasul bisericii”, îmi permit ca, în numele colegilor de la televiziune şi Gazeta de Nord-Vest, să adresez familiei îndurerate condoleanţe şi multă tărie! E greu să trăieşti astfel de momente, dar faptul că ştiţi că suntem alături de dvs. să vă uşureze suferinţa, iar Bunul Dumnezeu să vă aibă în paza Sa, iar pe Gheorghe Şteţ să-l odihnească în pacea Sa!

  Familia şi cei de la “Glasul bisericii” mulţumesc pentru conducerea pe ultimul drum soborului de preoți, PS Timotei Sătmăreanul, protopopilor Marian Crainic şi Florian Mocan, preoţilor apropiaţi, prietenilor! Mulţumiri pentru frumoasele cuvinte de apreciere la adresa conştiinciozităţii celui care a fost preot Gheorghe Şteţ!

  Teodor Curpas  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img