More


  Coafurile extravagante ale Adrianei Popescu, prezentate în Polonia

  - Advertisement -

  Coafurile extravagante ale artristului sătmărean Adriana Popescu vor putea fi admirate și în Polonia. Acstea vor fi expuse în cadrul unui spectacol organizat cu ocazia vizitei unei delegații române în Poloniua din care face păarte si fostul ministru al Tineretului și Sportului, deputatul sătmărean Ioana Bran.

  Între 11 și 13 Aprilie a acestui an în Świętokrzyskie va avea loc vizita delegației române conduse de ambasadorul României în Polonia, Ovidiu Drang, din care mai fac parte fostul ministru al Tineretului și Sportului, deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, precum și președinte al Societății polono-română din Cracovia – Ignat Timar. Vizita va avea loc în cadrul proiectului „Schimbul intercultural polonez Român-2019.“ Una dintre gazdele vor fi Casa Provincial de Cultură în Kielce.

  Inițiatorul reuniunii din aprilie este Clubul Trendy Buns care funcționează la Biblioteca Publică Municipală din Samsonów, în comuna Zagnańsk. Alăturat Świętokrzyskie acțiune, Kielce județul, orașul Kielce, guvernele Maslov, Zagnanska și New Słupia și Satu Mare – un oraș din nordul România.

  Data vizitei nu este accidentală și are loc la cea de-a 100-a aniversare a alianței polonez-române. Scopul principal al proiectului este de a arăta istoria, tradiția și cultura Poloniei și României, precum și stabilirea unui dialog intercultural. Delegația din România, care va vizita Kielce din 11-13 aprilie va fi familiarizat cu activitatea literare, artistice, muzicale, iar orașul va avea posibilitatea de a vedea cele mai mari atracții ale regiunii Kielce.

  Vizita de trei zile a oaspeților din România va începe întâlnirea în clădirea Casei de Cultură Provincial în Kielce, în ceremonia de primire a invitatilor din România și Polonia. Prezentarea despre cultura și tradițiile din România va faceRichard Bishop, și o prelegere despre limba română și impactul acesteia asupra limbii poloneze va da profesorul Marek Ruszkowski. În prima zi, oaspeții vor vedea un spectacol de modă prezentat de Adriana Popescu, Marchis Alina si Mia Ardelean și Kielce designer de Marzena Chelmno. Partea artistică va fi asigurată de trupele poloneze și românești, care vor prezenta muzică caracteristică regiunilor lor. Cu ocazia schimbului de experiențe și tradiții culturale, nu poate exista un colț culinar și o comparație între bucătăria și vinurile din ambele țări.

  A doua zi, o vizită la ambele delegații la Primărie și Biroul mareșalului, Science Center Energy în Kielce, o plimbare pe străzile orașului și ședința comună de seară. In ultima zi vor explora conac Stefan Żeromski în Ciekoty, municipalități Zagnansk – ruinele mori Iosif în Samsonów, stejar Bartek, Sector Public Library din Samsonów și un spectacol de modă de Adriana Papescu și Mia Ardelan în Kielce Technology Park pentru studenții de la Universitatea din Jan Kochanowski și Elevii școlii de artă din Kielce ce au legătură cu atelierele.

  Inițiativa organizată contribuie cu siguranță la dezvoltarea competențelor în domeniul comunicării și cooperării polono-română și dezvoltarea dialogului intercultural, prin acțiuni de prevenire a fenomenului discriminării și stereotipurilor fata de naționalități străine.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img