More  Colosul din Ardud

  “Când zic că pot, POT!”, a fost mesajul postat de Lenard Berei  imediat după lupta câștigată în semifinalele Campionatului European U 23 de la Novi Sad. Și Leny chiar și-a dorit mult această finală și a demonstrat că se poate…
  Leny, băiatul adus de Tudor Barbul în sala de lupte în urmă cu șase ani, a ajuns la doar 20 de ani să se lupte cu aurul continental pe masă la Europeanul în care majoritatea adversarilor au nu doar doi-trei ani în plus, ci și alți ani de experiență în plus.
  ”Colosul din Ardud” a avut în finală un adversar de calibru… Un georgian care domină de ani buni categoriile sale de greutate și vârstă și care pare în acest moment greu de doborât…
  Zviadi Pataridze  a câștigat finala, 5-0, Berei nu i-a luat niciun punct. Încă… am adăuga noi… Pentru că suntem siguri ca la ambiția pe care o are, la determinarea arătată și mai ales la cât de mult își dorește să ajungă la Olimpiadă, cei doi se vor revedea cât de curând pe saltea…Din nou cu aurul pe masă… Și , de ce să nu visăm frumos, cu aurul olimpic pus la bătaie la următoarele ediții.
  Viitorul luptelor românești e clar asigurat… Munca deosebită din ultimii 20 de ani de la centrul de la Ardud, Mădăras sau Satu Mare dă roade. Iar Berei e clar vârful unor generații care meritau, cu siguranță mai multă apreciere și atenție, financiară!
  Un ardudean e vicecampion european. E vestea care trebuie să ne facă tare mândri pe noi cei din județul Satu Mare…Contează poate acum mai puțin că el e legitimat la CSA Steaua…Tot acolo era și Simona Pop când a luat aurul olimpic la spadă…Și Berei ca și Simona Pop spun Satu Mare când spun… acasă. Felicitări URIAȘULE! Și felicitări Tudor Barbul și celor care au crezut de la început în ”steaua” acestui băiat!
  Traseul până în finală
  În sferturi  Berei l-a înfruntat pe  sârbul Boban Zivanovic. Leny a început prost meciul și  a fost condus cu 7-0. A urmat o revenire de senzație și un 13-7 de poveste la final.
  A urmat semifinala împotriva  rusului Oleg Kahaberovitch Agakhanov. Berei ne-a dat din nou emoții la început când a fost condus  cu 3-0, dar apoi i-a arătat lui  Agakhanov cine i șefu… şi s-a făcut 4-3, cu peste trei minute rămase din meci. Cu mult calm Berei a ştiut să țină de avantaj și să se impună cu 4-3.
  A doua medalie pentru
  România la Novi Sad
    Lenard Istvan Berei a câştigat medalia de argint la cat. 130 kg, stilul greco-roman, marţi seara, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Novi Sad (Serbia), după ce a fost învins în finală de georgianul Zviadi Pataridze.
  Aceasta este a doua medalie a delegaţiei României la Novi Sad, după argintul obţinut de Florin Tiţa, tot marţi, la cat. 55 kg, după finala pierdută cu georgianul Nugzari Ţurţumia.
  Răzvan Arnăut  are și el medalia asigurată după ce s-a calificat în finala cat. 60 kg.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE