More  Concurs de șah organizat de Ziua Mondială a Apei

  Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare organizează un concurs de șah, în data de 22 martie, la sediul din str. Mircea cel Bătrân nr 8/A, în colaborare cu Asociația Pionul Campion Satu Mare, pentru marcarea Zilei Mondiale a Apei, care este sărbătorită anual la această dată.

  Prin mesajul transmis în acest an de Organizația Națiunilor Unite (ONU), „Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, se pune accent pe abordarea crizei mondiale a apei. Astăzi, miliarde de oameni trăiesc încă fără surse sigure de apă și se depun eforturi susținute pentru ca gospodăriile, școlile, locurile de muncă, fermele sau fabricile să supraviețuiască și să prospere.

  Noi, românii, suntem niște privilegiați. Încă avem acces la resurse importante de apă de bună calitate, dar trebuie să fim conștienți că foarte mulți locuitori ai planetei, chiar în acest moment, ar da orice pentru o gură de apă. La nivel mondial, miliarde de oameni nu au o sursă sigură de apă; milioane de oameni se îmbolnăvesc și unii dintre ei mor pentru că nu au o sursă sigură de apă și beau apă infestată chimic sau bacteriologic! Conflictele armate, sărăcia, lipsa de civilizație și educație, subdezvoltarea industrială și schimbările climatice sunt câteva din cauzele care au generat această dramă care începe să se manifeste din ce în ce mai acut la nivel mondial.

  Pentru Administraţia Naţională „Apele Române”, Ziua Mondială a Apei nu este numai un eveniment anual, ci este un prilej de a marca importanța activităţii noastre, având în vedere că eforturile noastre sunt permanent concentrate în scopul asigurării resurselor de apă pentru toate folosințele, precum și pentru protejarea acestei resurse. Astfel, Administraţia Naţională „Apele Române” realizează managementul integrat al resurselor de apă din punct de vedere cantitativ și calitativ, având ca bază legislația națională și europeană din domeniul apelor.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE