More


  DECIZIE. Defilare cu husari la Satu Mare de 15 Martie. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

  =


  La fel ca în fiecare an, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită la data de 15 martie, va fi omagiată cu fast și la Satu Mare. Și în acest an vom avea parte de o defilare cu husari pe străzile Sătmarului, dar și precesiunea de la bustul poetului Petofi Sandor și un simpozion la Teatrul de Nord, scrie PresaSM.

  Manifestările vor începe, ca de obicei, la placa memorială ”Petofi Sandor” din Piața Libertății (Lângă ceasul electric), de la ora 16.30.

  Va urma apoi o defilare , în frunte cu ”husarii” din comuna Diosig (județul Bihor), spre statuia lui Petofi Sandor din Piața Eroii Revoluției, având ca traseu Corso și strada Ștefan cel Mare. Odată ajunsă procesiunea la bustul poetului maghiar, aici vor fi depuse jerbe și coroande flori.

  Vor lua cuvântul episcopul romano-catolic de Satu Mare, Schönberger Jenő Roman, președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR, Pataki Csaba, deputatul Magyar Lorand, președintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR, Kereskenyi Gabor.

  Manifestările de la Satu Mare se vor încheia seara cu un program festiv și un simpozion la Teatrul de Nord. Cu această ocazie va fi înmânată decorația ”Laleaua de argint” reprezentanților UDMR Satu Mare, mai titrează PresaSM.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img