More


  Directorul ”DOI LEI”, amenințat cu MINERII. GREVA de la Electrolux, a patra zi.

  =


  Muncitorii de la Electrolux se află astăzi în cea de a ptra zi de grevă. La fel ca și în precedentele trei, greviștii nu au fost lăsați să intre în fabrică nici în această zi. Muncitorii au cerut cu vehemență demisia directorului ”doi lei”. Nu este exclus ca la Satu Mare să vină chiar și minerii.

  Susținere din toată țara

  În afară de liderii sindicali locali, la greva din această dimineață au mai fost prezenți și lideri Caartel Alfa din județele Maramureș, Gorj, Megedinți și Caras Severin.

  Pentru început, secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a dat citire scrisorii de susținere transmisă de președintele național al Confederației Sindicale, Bogdan Iuliu Hossu.

  Sindicaliștii cheamă conducerea la negocieri

  În continuare, președintele Sindicatului Liber Samus din Electrolux, Sorin Faur, le-a transmis greviștilor că a înmânat conducerii fabricii un document prin care îi cheamă la negocieri.

  ”Legea Grevei spune că pe parcursul unie greve se poartă negocieri între cele două părți. Cum cei din conducerea Electrolux Satu Mare nu ne cheamă să negociem, am decis să facem noi acest lucru. În acest sens, am depus o notificare la conducerea fabricii prin care i-am chemat la negocieri. Să vedem dacă vor și veni”, a mai spus Sorin Faur.

  Directorul ”doi lei”

  Primul dintre oaspeți care a luat cuvântul a fost liderul Cartle Alfa Maramureș, Florin Hosu, care l-a numit pe directorul Fabricii Electrolux drept directorul ”doi lei”, aluzie la faptul că se opune cu vehemență creșterii salariului muncitorilor din fabrică cu doi lei pe oră, așa cum au cerut sindicaliștii.

  Totodată, Florin Hosu, a făcut apel la unitate în rândurile greviștilor, i-a cerut directorului ”doi mlei” să mîși dea demisia de onoare și a solicita autorităților locale să medieze acest conflict de muncă.

  Marș de amploare la Satu Mare

  Mai mult decât atât, Vasiule Dârle a vorbit și despre posibilitatea organizării la Satu Mare a unui marș, ”Marșul banderolelor albastre”. în cazul în care se va decide organizarea acestui marș, protestatarilor de la Electrolux li se vor alătura și sindicaliști din alte județe. ”Venim cu autocarele”, a spus liderul de la Maramureș.

  Vin minerii?

  De asemenea, la Satu Mare ar putea ajunge și minerii, potrivit celor spuse de liderul Cartel Alfa Gorj.
  În cazul în care se va decide organizarea acestui marș, acest lucru se va putea întâmpla, cel mai devreme, la sfârșitul săptămânii viitoare. Dacă nu cumva, până atunci, se încheie greva de la Electrolux.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img