More


  FOTO. GREVA de la Electrolux. Mesaje de susținere din TOATĂ ȚARA. Venim cu AUTOBUZELE

  - Advertisement -

  În cea de a treia zi de grevă de la Electrolux, greviștii au primit mesaje de solidaritate și de susținere din aproape toate filaialele din țară ale Confederației Naționale Sindicale ”Cartel Alfa”, la care este afiliat și Sindicatul Liber ”Samus ” din Electrolux. Mai mult decât atât, în mijlocul greviștilor au fost prezenți reprezentanți ai mai multor filiale județene Cartel Alfa, care le-au transmis muncitorilor să nu cedeze și i-au îndemnat să fie uniți și solidari pentru a-și atinge țelul. Mai mult decât atât, ei au proimis că, dacă va fi necesar, vor veni cu autobuzele la Satu Mare.

  Unitate! Solidaritate! Nu cedați!

  În această dimineață, în mijlocul greviștilor de la Electrolux, ținuți din nou în stradă de conducerea fabricii, s-au aflat Alin Munteanu, președintele ”Cartel Alfa” Gorj, Grigore Vârtan, vicepreședinte Gorj, Mihai Bărbulescu, secretar ”Cartel Alfa” Mehedinți, Marian Apostol, secretar ”Cartel Alfa” Caraș-Severin, Florin Hosu, președinte ”Cartel Alfa” Maramureș, Viorel Pop, vicepreședinte Maramureș și Nicolae Mureșan, secretar Maramureș.

  Cuvântul de ordine a oaspeților care au luat cuvântul a fost unitate și solidaritate. Astfel, li s-a cerut muncitorilor aflați în grevă să nu cedeze, să fie uniți, să vorbească în permanență între ei. De asemenea, i-a atenționat că cei din conducerea fabricii vor trece la amenințări, la intimidări, la încercări de manipulare, însă să nu cedeze și să nu se lase păcăliți.

  Mai mult decât atât, liderul ”Cartel Alfa” Maramureș a declarat că toate filialele din România sunt solidare cu cei de la Electrolux și că, dacă va fi nevoie, vor veni cu autobuzele la Satu Mare.

  Nesimțiți! Grofi!

  În cuvântările lor, liderii ”Cartel Alfa” nu s-au sfiit să folosească cuvinte ca ”nesimțiți” sau ”grofi” atunci când vorbeau despre cei din conducerea Fabricii Electrolux de la Satu Mare, în timp ce muncitorii au scandat, în mai multe rânduri sloganuri de genul ”Nu cedăm”, ”Hoții”, ”Rușine să vă fie”, ”Unitate” ”Demisia” și altele.

  Autoritățile locale, criticate

  Liderii Carel Alfa din țară prezenți azi la Satu Mare, au mai criticat și atitudinea autorităților locale care nu se implică pentru rezolvarea situației tensionate de la Electrolux, chiar dacă vorbim despre o companie privată. În joc este, însă, situația muncitorilor sătmăreni de aici.

  Secretarul filialei Satu Mare a ”Cartel Alfa”, Vasile Dârle, a dat asigurări că, în fiecare zi, la Satu Mare vor fi prezenți lideri din țară a acestei confederații sindicale tocmai pentru a arăta că greviștii de la Electrolux nu sunt singuri și că au susținerea întregii țări.

  Scânteia, aprinsă de la Satu Mare

  De asemenea, președintele sindicatului Liber ”Samus”, Sorin Faur, a afirmat că este foarte posibil ca la Satu Mare, odată cu declanșarea acestei greve, să fie reaprinsă scânteia mișcării sindicale din mediul privat din România, în condițiile în care, în ultimii ani, această mișcare a fost destul de modestă.

  Totodată, vicepreședintele sindicatului din Electrolux, Radu Matica, a dat citire unor mesaje de solidaritate venite din țară.

  Președintele Sorin Faur a dat asigurări că greviști nu vor renunța la acțiunea lor de protest până ce nu vor obține creșterea de salariu cerută și pentru care s-a ajuns la grevă.

  ”Nu cedăm acei doi lei. Am fi de râsul lumii să cedăm acum acei doi lei”, a spus Sorin Faur.

  Satu Mare, al doilea București

  Secretarul ”Cartel Alfa” Satu Mare nu a exclus în totalitatea prosibilitatea organizării la Satu Mare a unui marș de susținere a greviștilor de la Electrolux ,de mare amploare, cu participare din toată țara.

  ”În cazul în care se va lua această decizie, vom avea susținere din partea filialelor din toată țara. Atunci, Satu Mare ar putea deveni un al doilea București în ceea ce privește solidaritatea sindicală din România”, a mai precizat Dârle.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img