More


  FOTO/VIDOE. Primăria Satu Mare investește în sănătate. A donat un ecograf cardiac doppler pentru secția Cardiologie a Spitalului Județean

  - Advertisement -


  Primăria Municipiului Satu Mare a achiziționat un ecograf cardiac doppler, de ultimă generație, pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Investiția, în valoare de 370.000 lei, este un mijloc prin care administraţia locală susține sistemul sanitar din municipiul Satu Mare, pacienții și medicii deopotrivă.

  Dorim să stopăm turismul medical

  Aparatul donat de Primăria Satu Mare a fost prezentat ieri în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul Kereskenyi Gabor, managerul Spitalului Județean, Adrian Marc dar și șefa secției Cardiologie, dr. Kurtinecz Melinda.

  Primarul Kereskenyi Gabor a afirmat că Primaria Satu Mare investește în sănătate în ideea de a opri turismul medical al sătmărenilor spre alte zone.

  ”Luând act de faptul că, județul Satu Mare este fruntaș, din păcate, în ceea ce privește incidența bolilor cardiovasculare, am considerat că este oportun și foarte important să achiziționăm un ecograf cardiac doppler. Prin această investiție și prin alte demersuri pe care le facem împreună cu Consiliul Județean dorim să stopăm turismul medical. Această dotare va crește calitatea serviciilor medicale pentru că permite atât diagnosticarea, cât și monitorizarea pacienților care au afecțiuni cardiovasculare. Ne dorim ca în acest an să achiziționăm pentru Secția Urologie din cadrul Spitalului Județean un litotritor laser în valoare de 305.000 lei, pentru că, în prezent acest aparat vine o dată pe lună de la Oradea”, a afirmat primarul Kereskényi Gábor.

  Diagnostic corect și complet

  Dr. Kurtinecz Melinda, șefa Secției Cardiologie, a subliniat că ecografia ajută la stabilirea unui diagnostic corect și cât mai complet, motiv pentru care achiziționarea acestui aparat era deosebit de importantă.

  “Bolile cardiovasculare pot pune în pericol viața pacienților, iar un diagnostic prompt și corect este esențial. Calitatea unei examinări depinde în mare măsură de calitatea aparaturii. Din fericire, acum avem la dispoziție și noi un ecograf de ultimă generație, care reprezintă gama de vârf pentru ecografia destinată cardiologiei. Beneficiază de acest aparat aproximativ 2000 de pacienți într-un an. Mulțumim Primăriei și Consiliul Local Satu Mare pentru că au înțeles să ne sprijine în acest fel activitatea“, a declarat dr. Kurtinecz Melinda.

  De asemenea, președintele Consiliul Județean, Pataki Csaba și managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, au ținut să mulțumească municipalității pentru implicarea în proiectele ce vizează sprijinirea actului medical.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img