More


  FOTOGALERIE. PREMIERĂ. Centrul de zi pentru vârstnici de la Gelu, va fi inaugurat duminică

  =

  Probabil singurul așezământ de acest gen din comunele județului nostru, Centrul de zi pentru vârstnici de la Gelu va fi inaugurat duminică. Potrivit primarului comunei Terebești, Mariana Avorniciții, festivitatea de inaugurare va avea loc cu începere de la ora 14.00, la sediul centrului (situat în spatele Monumentului Eroilor din localitate).

  Centrul de zi pentru vârstnici de la Gelu va fi administrat de Leontina Salai, în timp ce Cristina Vădan va fi asistentul medical al acestui așezământ. Aici își vor putea petrece ziolnic, în zilele de luni până vineri, între orele 8.00 -16.00, un număr de 32 de pensionari din toată comuna Terebești.

  În cadrul acestui centru, vârstnicii din comuna Terebești vor beneficia gratuit de activități pentru prevenirea marginalizării sociale și sprijinirea pentru integrare/reintegrare socială. Totodată, aici vor fi mai organizate activități de supraveghere a stării de sănătate, gimnastică, masaj și servicii de consiliere, asistență sociala și suport.

  Potrivit primarului Mariana Avorniciții, construirea Centrului de zi de socializare și petrecere a timpului liber pentru vârstnici din localitatea Gelu a fost posibilă grație unui proiect integrat finanțat din fonduri europene, în valoare de circa 2,4 milioane de euro, în urma căruia, pe lângă acest edificiu, în comună au fost asfaltate străzile și reabilitate căminele culturale.

  Așadar, duminică, locuitorii, dar și fii satului Gelu, precum și cetățenii comunei Terebești, sunt așteptați în număr cât mai mare la festivitatea de inaugurare a, probail, singurul Centrul de zi pentru vârstnici din județul Satu Mare aflat în administrarea unei comune (din ceea ce știm mai există un astfel de centru doar la Negrești Oaș) care se află în satul Gelu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img