More


  FOTOGALERIE. Trei MONUMENTE DE RĂZBOI din județ, reabilitate: Gelu, Gerăușa și Mădăras

  - Advertisement -

  Au fost recepționate lucrările de reabilitare pentru alte trei monumente de război din județul Satu Mare, care au fost incluse în proiectul “Reabilitarea monumentelor si operelor comemorative de război din județul Satu Mare”. Datorită lucrărilor de restaurare, realizate sub supravegherea unui restaurator profesionist, monumentele de război din localitățile Gelu, Gerăușa și Mădăras au primit o altă înfățișare, după ce decenii la rând au suferit importante degradări.

  Alte trei monumente de război din județul Satu Mare au fost reabilitate în cadrul proiectului “Reabilitarea monumentelor si operelor comemorative de război din județul Satu Mare”, finanțat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale.

  Proiectul prevede reabilitarea a 29 de monumente şi opere comemorative de război, semnificative, din judeţul Satu Mare care se află în diverse stadii de degradare sau prezintă probleme de conservare.

  Au fost încheiate lucrările de reabilitare pentru 5 astfel de obiective, în localitățile Roșiori, Cămin, Gelu, Gerăușa și Mădăras, primele două fiind recepționate în luna decembrie 2018.

  În prezent, se lucrează la cele trei monumente din Hodod și la cel din localitatea Păulian din comuna Doba, lucrări ce urmează a fi încheiate în preajma aniversării a 100 de ani de la intrarea trupelor armatei române în județul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img