More


  VIDEO-FOTO-REPORTAJ. Ziua MAMEI, sărbătorită la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Carei

  - Advertisement -

  Grupa Mică a ”Fluturașilor” de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Carei și-a sărbătorit mamele printr-un program literar – muzical – coregrafic, la care au fost prezenți părinți, bunici și rude ale micuților artiști. Evenimentul fiind organizat Marți, 5 Martie, de doamnele educatoare Daniela Bud și Margareta Papp.

  ”Ziua de 8 Martie este un cântec continuu despre bucuria renașterii, farmecul feminității și unicitatea maternă” (Daniela Bud – Educatoare la Grupa Fluturașilor – Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Carei )

  ”Bună ziua și bine ați venit dragi părinți și bunici. 8 Martie e ziua care celebrează frumusețea, renașterea, prospețimea, eleganța și candoarea, atribute femeii din orice timp și de oriunde. Din pleiada ipostazelor feminine, se desprinde imaginea MAMEI, întruchipare a feminității ideale, legată indestructibil de farmecul și inocența unei vârste … copilăria.

  Prezența permanentă a mamei capătă dimensiuni misterioase pentru copilul neștiutor, care trăiește plenar fiecare experiență a inițierii în viață. Maturitatea … atribuie imaginii materne aura sacralității, plasând-o astfel în atemporal, mama devenind o prezență constantă, vie, singura nealterată de trecerea timpului.

  Portretul mamei, conturat sensibil în sufletul fiecărui copil, este întregit în fiecare an în această zi prin cântec și poezie, în timp ce, cu emoția zugrăvită pe chip, copiii își exprimă iubirea totală și necondiționată față de ființele care le-au sădit în suflet sensibilitatea și înclinația spre frumos.”

  Emoții și lacrimi de bucurie în ochii celor prezenți

  Programul a cuprins melodii consacrate Zilei de 8 Martie, presărate cu mici poezii interpretate de copiii ajutați de doamnele educatoare, Daniela Bud și Margareta Papp, dar și de momente de dans, pregătite în colaborare cu Raluca Păvăluc, referent în cadrul Centrului de Cultură Carei, pentru ca la sfârșitul spectacolului micuții actori să le ofere părinților prezenți câte o felicitare dedicată momentului.

  ”Avem șansa și bucuria de a coordona o grupă formată din copii ascultători, educați și receptivi la tot ce este nou, asta și datorită formării exemplare pe care ei o primesc în familii … pe această cale mulțumindu-le tuturor părinților pentru colaborare” (Margareta Papp – Educatoare la Grupa Fluturașilor – Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Carei )

  ”De asemenea țin să precizez că grupa Fluturașilor este formată din 20 de copii, 14 fetițe și șase băieți; copiii acomodându-se foarte bine la programul grădiniței. Și-au dezvoltat limbajul vorbirii, deja încep să lucreze singuri în domeniul artei, ne-am format deprinderi de comportare civilizată, și-au format independența la servirea mesei … etc.

  Ei participă, ca activitate opțională, la un curs de gimnastică – dans, ținut de Raluca Păvăluc de la Centrul de Cultură Carei, dar și la alte activități, cum ar fi: povestirile; jocuri muzicale; interpretarea de poezii – cântece și activități matematice, însușindu-și noțiuni elementare ca: forme geometrice, culorile și mărimea obiectelor, noțiunile spațiale și anumite noțiuni despre mulțimi”.

  ”Îmi închei discursul prin cuvintele poetului necuvintelor, Nichita Stănescu, care elogia într-un poem ipostaza femeii-mamă, singura posesoare a atributului unicității: „ Orice mamă e anume, / Cea mai scumpă de pe lume!” (Daniela Bud – Educatoare la Grupa Fluturașilor – Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Carei )

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img