More


  GREVA DE LA ELECTROLUX. Greviștii vor PROTESTA la ITM. ”Ei ne cred PROȘTI”

  - Advertisement -

  Greva de la Electrolux a ajuns azi la cea de a 18-a zi de grevă. Nemulțumiți de răspunsul primit de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, dar și de faptul că cei de aici i-au numit ”proști” pe greviști și pe liderii sindicali, aceștia plănuiesc un miting dfe amploare în fața ITM

   

  Umiliți de ITM

  Greviștii de la Electrrolux au fost umiliți de șefii de la ITM Satu Mare după ce i-au chemat pe toți la sediul instituției să depună o reclamație în legătură cu tichetele de masă, fiind ținuți în stradă, aceștia completând care pe unde au apucat aceste reclamații.

  Ulterior, conducerea ITM a dat un răspuns vag, neconcludent, după cum spunea liderii de sindicat, un răspuns prin care se făcea referire la tot felul de legi, dar fără să aibă o concluzie fermă.

  Miting de protest la ITM

  Acest lucru i-a nemulțumit pe greviștii de la Electrolux care vor să organizaze un nmiting de protest de două ore în fața ITM. Acest lucru se poate întâmpla ori vineri, ori luni, dacă până atunci nu va fi rezolvată problema.

  ”După părerea noastră s-a ajuns prea departe și nu ne vom opri aici pentru că noi nu mai avem ce pierde. Șeful ITM a promis că va reface răspunsul dat vouă. Și atunci mă întreb: care este răspunsul legal, cel primit prima dată, sau cel care va urma să îl primiți. Vrem să arătăm că nu suntem chiar atât de proști precum spun și ne cred unii”, a spus, în cuvântul său, secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle.

  Cel mai mare sindicat din Suedia, alături de greviști

  La rândul său, președintele Sindicatului Liber ”Samus” din Electrolux, Sorin Faur, le-a transmis greviștilor că și cel mai mare sindicat din domeniul Metal din Suedia, care cuprinde 7 milioane de angajați, a transmis un mesaj către concernul Electrolux specificând că greviștii din Satu Mare au dreptate și că trebuie rezolvată problema de aici.

  Mai mult decât atât, președintele acestui sindicat este mebru în Consiliul de Administrație al Electrolux și acesta va cere în prima ședință rezolvarea problemei ce a determinat greva de la Satu Mare.

  ”Nu cedăm!!!”

  În altă ordine de idei, greviștii sunt hotărâți să nu cedeze. Întrebați de Sorin Faur, de Vasile Dârle sau de Radu Matica dacă vor să continue acțiunea de protest, greviștii au spus în unanimitate ”Da” și că nu au de gând să cedeze. La fel ca în precedentele 17 zile de grevă, și azi greviștii au fost ținuți în stradă de conducerea fabricii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img